Bezoek ook de Schotse Hooglanders in het Twiske.
Bezoek ook de Schotse Hooglanders in het Twiske. ((Foto: aangeleverd))

Avondwandeling in het Twiske

OOSTZAAN - IVN gidsen Henk Strijker en Karin Stroet houden woensdag 3 juli van 19.30 tot 21.30 uur een avondwandeling in de natuur van het recreatiegebied het Twiske. Belangstellenden zijn welkom om met hen op stap te gaan.

Tijdens de ontdekkingstocht van circa twee uur gaat de groep op zoek naar planten, vogels en andere dieren. Het vogelkoor is nu stiller, alle territoria zijn bezet, velen hebben jongen en daarom hoeft er minder gezongen worden door de mannetjes. Ook komt het ontstaan van het Twiske gebied met regelmaat aan de orde. Een bezoek aan de Schotse Hooglanders hoort daarbij. Maak kennis met de pasgeboren Joep en Bert. Het is een ontdekkingstocht, geschikt voor alle leeftijden, mits goed ter been. Trek stevige schoenen aan en houd rekening met de muggen, die talrijk zijn.

Verzamelen bij parkeerplaats P9, bij de stuw. Deelname kost 2,50 euro, gratis voor leden van het IVN en KNNV en kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden via strijkertjes@quicknet.nl of tel. 06-13319278. Opgave is verplicht tot 24 uur voor de wandeling, om verrassingen te voorkomen. Wie een routebeschrijving wil of wat meer informatie? Stuur een berichtje naar strijkertjes@quicknet.nl.

Meer berichten