Afscheid van een bevlogen mens

Algemeen
Jaap de Dood was sinds 2014 voorzitter.
Jaap de Dood was sinds 2014 voorzitter. (Foto: Rodi Media/JWvD)

OOSTZAAN – Jaap de Dood heeft afscheid genomen als voorzitter van de Woningbouwvereniging Oostzaanse Volkshuisvesting (WOV).

Het is 2014 als Jaap de Dood begint als voorzitter van de WOV. Hij is geen onbekende op het front van de verhuur én hij is aangezocht door toenmalig voorzitter Elly Kinnegin, die gedwongen moest afhaken.

Jaap de Dood is een sociaal dier met het hart op de juiste plaats. In de periode dat hij voorzitter was heeft er geen enkele uitzetting plaats gevonden, er werd altijd gezocht naar een oplossing. Hij was het ook die aan het hoofd stond van de grootse viering van het honderdjarig bestaan, een mijlpaal voor en in Oostzaan. En zeer recentelijk is men begonnen met de afbraak en opbouw van de units in de Dokter Boomstraat, ook zo'n mijlpaal.

Zijn vertrek is niet geheel vrijwillig en werpt een lichte schaduw over dit afscheid. Maar, positief als hij is, kijkt hij slechts vooruit. Gedane zaken nemen geen keer en het onweer is ondertussen overgetrokken. Zijn hart ligt nog steeds bij de Woningbouwvereniging Oostzaanse Volkshuisvesting en haar leden. En hij benadrukt dat Oostzaan ervoor moet waken dat deze vereniging haar sociale gezicht houdt, het gezicht dat al honderd jaar bestaat.

Over die honderd jaar wordt nu ijverig geschreven door Merel Kan, dus binnenkort kan Jaap het eerste exemplaar in ontvangst nemen, waarvan hij nu een voorzichtige 'kaft in lijst' ontving. Én hij ontving een mooie fles port, die hij overigens niet hoefde uit te pakken. Hij had bij de slijter al gehoord dat de fles port zijn kant op kwam en ook dat is Oostzaans.