Denk mee over een duurzaam Oostzaan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

OOSTZAAN - Tussen nu en 2050 zullen we overstappen op duurzame energiebronnen. We gaan duurzaam, maar ook toekomstbestendig, comfortabel en betaalbaar wonen, werken, reizen en leven. Hoe dat eruit ziet voor gemeente Oostzaan? zij nodigt de ingezeten uit om hun mening te geven in een online enquête, die ook op papier op te vragen is.

Omgevingsdienst IJmond werkt namens de gemeente Oostzaan aan een Duurzaamheidsvisie. Dit wordt een uitgave met daarin de ambities voor een duurzaam Oostzaan in 2040 door inwoners, ondernemers, ambtenaren en raadsleden. Voor de vijf thema’s in het Klimaatakkoord wordt daarna uitgewerkt welke concrete acties tot 2023 kunnen worden genomen.

Vul de enquête in

Meedenken? Vul op www.odijmond.nl/enqueteoostzaan de enquête in. Ook is de gemeente direct op zoek naar duurzame initiatieven. Ondernemer in de gemeente Oostzaan? Ga dan naar www.odijmond.nl/enqueteondernemersoostzaan.

Het invullen van de enquête duurt zo’n 20 minuten. Liever een papieren versie? Mail naam en adresgegevens naar info@odijmond.nl. De enquête is tot half september in te vullen.

Maak kans op een infraroodscan

Inwoners maken kans op een infraroodscan van hun woning door Duurzaam Bouwloket. Duurzaam Bouwloket maakt van de woning een scan en geeft ter plekke advies met welke duurzaamheidsmaatregelen zo min mogelijk energie en warmte verloren gaan.

Klimaatakkoord

Op 28 juni 2019 presenteerde het kabinet van Nederland het Klimaatakkoord, met daarin meer dan 600 om de uitstoot van broeikasgassen, en dus temperatuurverhoging, tegen te gaan. De afspraken gaan over de thema’s duurzame woningen gebouwen, duurzame bedrijven, duurzame energie-opwek, landbouw, landschap en voeding en duurzaam vervoer.