Vrolijk pakketje voor 80-plussers

Algemeen
Olaf van de Pol zorgde voor de bloemen, Jurriaan Flapper (met Tine op de foto) voor de stroopwafels.
Olaf van de Pol zorgde voor de bloemen, Jurriaan Flapper (met Tine op de foto) voor de stroopwafels. (Foto: Rodi Media/MvS)

OOSTZAAN – Een narcissenbol, een stroopwafel en een vriendelijk kaartje, aan de deur overhandigd door het college van Oostzaan en een groep vrijwilligers aan de inwoners van tachtig jaar en ouder. De actie, op initiatief van WelzijnWonenPlus, moest vrolijkheid brengen in sombere coronatijden en dat is uitstekend gelukt.

De kans van slagen was vooraf groot. Dat kon je afleiden aan het resultaat van de orchideeënactie die vorig jaar is georganiseerd. Het coronavirus begon om zich heen te meppen en veel ouderen kwamen in een isolement terecht. Om hen een plezierig momentje te bieden waaierde een groep enthousiaste vrijwilligers uit over het dorp om orchideeën uit te delen, met daarbij de boodschap dat – voor zover dat nog niet bekend was – WelzijnWonenPlus altijd voor hen klaar staat. De sympathieke actie werd gewaardeerd. Reden genoeg om deze te herhalen. Want de coronacrisis heerst nog steeds en zicht op zelfs maar een flakkerend vlammetje aan het eind van de donkere tunnel is er nog niet.

Sponsoring

“We wilden weer een leuke actie organiseren, iets vrolijks”, vertelt Tine Verdonk, consulente WelzijnWonenPlus. “Met consulente Nancy Sijmonsbergen ben ik naar bloemenhandel Van de Pol en Albert Heijn gestapt om ze voor sponsoring te interesseren. Zowel Olaf van de Pol als bedrijfsleider Jurriaan Flapper wilde meteen meewerken. De een schonk narcissenbollen, de ander stroopwafels.”

Vierhonderdtwintig adresssen

De basis was gelegd. Nu nog de boel organiseren, want de pakketjes moesten bij vierhonderdtwintig adressen worden afgeleverd. Ook dat was snel geregeld. Tine: “We hebben een oproep op Facebook geplaatst en dat leverde meteen twintig aanmeldingen op. Daarnaast hadden we nog mensen op een lijst staan die aan de orchideeënactie hebben meegedaan en zo hadden we een groep van veertig vrijwilligers. Ze vonden het leuk om mensen in het zonnetje te zetten.”

De vrolijke pakketjes zijn gedurende de dag langsgebracht en het college deed mee. Een narcissenbol, een stroopwafel en een vriendelijk kaartje met daarop het telefoonnummer waarop WelzijnWonenPlus te bereiken is. Opdat de tachtigplussers van Oostzaan weten dat ze altijd bij deze organisatie terecht kunnen.

Burgemeester en wethouders deden mee.
Consulenten Nancy (links) en Tine hebben de actie georganiseerd.