Pieter en Erika Gans 60 jaar bij elkaar

Algemeen
Waarnemend burgemeester Wimar Jaeger kwam op deurbezoek.
Waarnemend burgemeester Wimar Jaeger kwam op deurbezoek. (Foto: Nadia van Ingen)

OOSTZAAN - Liefde kent geen grenzen. Daar weten Pieter en Erika Gans alles van. Hij komt uit Oostzaan, zij uit Duitsland. Ze hebben elkaar gevonden, zijn met elkaar getrouwd en dat huwelijk tikte vandaag de zestig jaren aan.

Hoe is het allemaal zo gekomen? Pieter Gans (90) moet diep in het verleden graven. Hij werkte bij de toenmalige eierhandel Lukken, die had connecties met Duitsland.

Zo kon het gebeuren dat hij in contact kwam met Erika. Ze correspondeerden met elkaar en later volgde een ontmoeting. Pieter: “Het klikte meteen!”

Drie kinderen

Het klikte zelfs zo goed dat Erika naar Oostzaan verhuisde, naar de Burgemeester Teerstraat waar ze nog steeds wonen. Ze trouwden en kregen drie kinderen: Gerrit, Herbert en André.

Gisteren was de grote dag. Waarnemend burgemeester Wimar Jaeger stond voor de deur - en bleef daar staan vanwege de coronaregels - om namens het gemeentebestuur de felicitaties over te brengen.

Geheim

En misschien heeft hij, net als de verslaggever, ook die ene vraag gesteld: Wat is het geheim van een goed, langdurig huwelijk? Het heeft vast hetzelfde antwoord opgeleverd: “Het is het geheim van de smid.”

En misschien moet het ook maar een geheim blijven.

;