Gratis tennislessen voor basisscholen in Oostzaan

Algemeen
De eerste lessen zijn al begonnen.
De eerste lessen zijn al begonnen. (Foto: aangeleverd)

OOSTZAAN - Op initiatief van de Gemeente Oostzaan, de Brede School en Tennis in Good Company kunnen de basisscholen in Oostzaan gratis kennismaken met tennis.

Nu de coronaregels zijn versoepeld is Tennis in Good Company samen met de Bredeschool een actie gestart om de kinderen van de basisscholen in Oostzaan meer in beweging te krijgen. Zij konden een middag gratis tennissen bij TC ‘t Twiske. Onder leiding van tenniscoach Hugo Falcon leerden de kinderen op de speelse manier de eerste beginselen van deze buitensport. Mede dankzij gymjuf Wegman van de school De Korenaar hebben meer dan 100 kinderen de afgelopen weken de weg naar de tennisvereniging TC ‘t Twiske gevonden.

Er staat nu een bezoek aan de school De Kweekvijver gepland. De gymzaal of het speelplein wordt omgetoverd tot een heus tennisparadijs.

Iedereen kan leren tennissen. Deze buitensport is flexibel in te passen in je leven, goed voor je gezondheid en geschikt voor klein en groot.

Tennisvereniging ’t Twiske en TIGC willen graag zoveel mogelijk kinderen met deze mooie sport in aanraking brengen. Tennis is de tweede sport van ons land. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan en 605.000 daarvan zijn lid van een KNLTB tennisvereniging. De KNLTB volgt de ontwikkelingen met betrekking tot corona op de voet en houdt zich aan de adviezen en richtlijnen van de overheid.