Herdenking 4 mei: betrokken vanuit huis

Algemeen
Het oorlogsmonument in Oostzaan
Het oorlogsmonument in Oostzaan (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Vanwege de Coronamaatregelen is het niet toegestaan om een openbare herdenking te organiseren. Daarom wordt dit jaar de herdenking op 4 mei live via YouTube uitgezonden. Deze besloten herdenking, die plaatsvindt in samenwerking met het

4 mei comité Oostzaan, wordt rechtstreeks vanaf 19.45 uur uitgezonden via https://bit.ly/oostzaan4mei21. Ook zendt Radio 9 live uit.

Burgemeester Wimar Jaeger houdt een welkomstwoord, waarna Tamar van de Akker en Serra van der Waart een gedicht voordragen.

De rede wordt gehouden door Jopie van Berge - Beerling, dochter van de heer Beerling, die in Oostzaan gemeentesecretaris was tijdens de Tweede Wereldoorlog. In die functie heeft hij, vaak met groot persoonlijk risico, veel betekend voor de (joodse) gemeenschap.

Een ensemble van Concordia speelt het Wilhelmus en de Last Post wordt geblazen door trompettist Ashley van der Laan.

Wilt u ook uw betrokkenheid tonen? Brand tijdens de herdenking een kaars voor uw raam of steek een tuinfakkel aan. Vanaf 18.00 uur mag u de Nederlandse vlag half stok hangen. Na 21.00 uur kunt u bloemen bij de monumenten leggen. Houdt u daarbij alstublieft genoeg afstand van elkaar. Het Kerkplein is deze avond afgesloten van 19.45 – 20.45 uur.