Doof de lichten tijdens de Nacht van de Nacht

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

OOSTZAAN - Op 26 oktober gaat de wintertijd weer in en worden de dagen langer donker. Dit gaat gepaard met meer kunstverlichting. Milieu- en Natuurfederaties organiseren jaarlijks de Nacht van de Nacht om mensen bewuster te maken van overbodig lichtgebruik en de effecten op mens, dier en natuur. Gemeente Oostzaan ondersteunt ook dit jaar het initiatief door de lichten uit te doen van de brandweerkazerne, de KunstGreep en de gemeentewerf.

Beleef een donkere nacht

Gemeente Oostzaan doet de lichten uit en ondersteunt daarnaast de campagne en lokale initiatieven. De gemeente roept ook inwoners en ondernemers op om samen de nacht weer donker maken, bewust met verlichting om te gaan en direct energie te besparen, door collectief mee te doen aan de Nacht van de Nacht. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor activiteiten in Oostzaan of meld een activiteit aan.

Over Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief door de Natuur- en Milieufederaties. Overmatig gebruik van verlichting heeft grote gevolgen voor het milieu en nadelige effecten zoals licht- en energieverspilling, ontregeling van de natuur, aantasting van de gezondheid en verstoring van het nachtelijke landschap. Uit onderzoek blijkt dat dieren last hebben van kunstlicht.

Nederland meest verlicht

Nederland is een van de meest verlichtte landen van Europa. Vooral de verlichting van kassen, sportvelden en openbare ruimte veroorzaken veel lichtvervuiling. De Nacht van de Nacht streeft ernaar om bewuster met verlichting om te gaan.