Jarige zender viert groots muzikaal feest - Veel luisteraars kwamen even borrelen

  Nieuws
Receptie Radio 9 in het Atrium. Burgemeester Meerhof feliciteert Programmaleider Nils Römer. Feestelijke bijdrage van het Popkoor. (Foto's: JWvD)
Receptie Radio 9 in het Atrium. Burgemeester Meerhof feliciteert Programmaleider Nils Römer. Feestelijke bijdrage van het Popkoor. (Foto's: JWvD) (rodi.nl)


OOSTZAAN - Het geluid van Radio 9 komt recht uit het hart van Oostzaan. Het groene hart welteverstaan. Met de studio om de hoek bij de kerk zit de zender midden in het bruisende dorpscentrum. Maar omdat de studio niet echt geschikt is voor een feestje verschoven ze dat feestje naar de buurman, de KunstGreep. In het Atrium werd het feest geopend door burgemeester Rob Meerhof. Weliswaar na een stevig Oostzaans kwartiertje wat niet alleen de zender deed brommen, maar ook de bezoekers. Het werd een hiaatje in de techniek genoemd, en ja, als je buiten de studio gaat kan dat gebeuren. Het werd er in ieder geval niet minder feestelijk door.
door Jack Woestenberg-van Dalen
Meerhof refereerde aan het feit dat Radio 9 in werkelijk alle hoeken en gaten van de Oostzaanse samenleving zit. Van 'jong' tot oud, van bejaarde boer tot beginnend ondernemer, van pop tot psalm en van vrolijk onderhuids tot uiterst serieus. De zender is qua programma's net zo gevarieerd als dat er sterren aan de hemel staan. Oud-voorzitter Jack Woestenberg stond even stil bij de oprichting en de oprichtingsdatum, 4 oktober, dierendag. Het was burgemeester Berry Groen die aan de wieg stond van Radio 9, het was burgemeester Albert Moens die de zender de ether in stuurde, het was burgemeester en thans medewerker van Radio 9, Paul Möhlmann die al drie lustra meevierde en het was burgemeester Meerhof die de zender er nog minimaal 20 jaar bij fantaseerde.
Joop Giessendanner, secretaris van het eerste en tweede uur stond even stil bij de beruchte Groene Herberg, en dan vooral bij de Thaise massage die hij daar volgens overlevering had gekregen. In zijn hoedanigheid van Goedheiligman moest hij taai proeven, maar dat was hem even ontgaan en Chris Daemen, de toenmalig programmaleider wist daar wel raad mee. Het is ook nogal verwarrend, Taai of Thai. Voorzitter Jan Ruig stond stil bij de vele vrijwilligers, de sponsoren en de mensen die veel hebben bijgedragen aan Radio 9, maar helaas niet meer onder ons zijn.


'Elke seconde telt' luidt de kreet, maar bij radio vervliegt elke seconde. Het is dan ook niet te doen om alle 630.720.000 seconden op te slaan voor het nageslacht. Maar wat wel kan is een beroep doen op verenigingen en artiesten die samen mat alle medewerkers Radio 9 groot maakten en bovenal hielden. Het Popkoor van Bel Canto zong het behang van de muur, Concordia speelde geweldige noten en het publiek heeft daarvan geweldig genoten en de artiesten stonden stuk voor stuk hun mannetje en vrouwtje. En alles ging live de ether in, de hele dag, zonder pauze. En zo werd het een feestje voor iedereen. En één ding staat al vast, ergens begin oktober 2023 wordt het volgende feestje gevierd, zoveel is wel zeker.

Meer berichten