Bestemmingplan voor woningbouw voormalig Radio 9 terrein

Wonen
Het voormalige Radio 9 terrein moet plaats gaan bieden aan betaalbare woningen.
Het voormalige Radio 9 terrein moet plaats gaan bieden aan betaalbare woningen. Foto: Google

OOSTZAAN - De gemeenteraad van Oostzaan heeft op 7 juli het bestemmingsplan vastgesteld waarmee het mogelijk wordt om veertien tot zeventien duurzame huur- en koopwoningen te kunnen realiseren op het voormalig Radio 9 terrein. 

Met het vaststellen van het besluit door de gemeenteraad wordt de procedure vervolgdom de bestemming bedrijfsterrein te wijzigen in woningbouw. Tenminste 30% van de woningen wordt aangeboden in het sociale huur- of koopsegment. 

Rosemarijn Dral, wethouder Oostzaan: “Ik wil allereerst zeggen dat ik erg blij ben dat we weer een bouwlocatie hebben in Oostzaan. De woningnood is hoog, dít heeft Oostzaan echt nodig. We zorgen voor gedifferentieerde woningbouw, zodat er voor de verschillende woningzoekende een woning te vinden is. Verder hebben de duurzaamheid van de woningen en een goede invulling van de buitenruimte met voldoende groen prioriteit. Ik ben ervan overtuigd dat dit project een goede aanvulling wordt op het woonplezier in onze gemeente.” 

Duurzaamheid

Oostzaan heeft ook te maken met klimaatdoelstellingen en verduurzaming. De woningen worden voorzien van bijvoorbeeld een warmtepomp en lage-temperatuurverwarming (vloerverwarming). De isolatie van de vloeren, gevels, dak en kozijnen zal hoog zijn. Verder worden waar mogelijk zonnepanelen geplaatst. 

Vanwege de ligging tussen Rijkswegen A8 en A10 wordt er in de bouwplannen rekening gehouden met de verwachtte geluidshinder. 

 Procedure

Vanaf nu ligt het bestemmingsplan voor de duur van zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Oostzaan. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken als ze de plannen willen inzien op het gemeentehuis. Op Ruimtelijkeplannen.nl zijn de plannen digitaal in te zien.