Ken jij een betrokken vrijwilliger? Meld hem of haar aan voor de Vrijwilligersprijzen 2022

Algemeen
Heel veel mensen zetten zich belangeloos in voor anderen. Foto ter illustratie.
Heel veel mensen zetten zich belangeloos in voor anderen. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Rijswijk kent veel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een ander. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Gemeente Rijswijk organiseert daarom ook een verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Van maandag 10 oktober tot 31 oktober kunnen inwoners van Rijswijk vrijwilligers of een vrijwilligersgroep aanmelden die naar hun idee een prijs verdienen.   

Wethouder Gijs van Malsen (Welzijn) is onder de indruk van de inzet van zoveel vrijwilligers: “Heel veel mensen zetten zich belangeloos in voor anderen. Mensen van alle leeftijden. Dit jaar hebben enorm veel mensen hun hart getoond met de acties voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Dat was hartverwarmend om te zien. Maar… er gebeurt ook heel veel goed werk achter de schermen, waar wij niet van op de hoogte zijn. Daarom organiseren we ook dit jaar weer een verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Dus kent u actieve en betrokken vrijwilligers? Meld ze dan aan!” 

Categorieën 

Voor de verkiezing 2022 kunnen kandidaten aangemeld worden voor vier categorieën:  

1.    jongeren tot 25 jaar
2.    individuele vrijwilligers vanaf 25 jaar
3.    groepen vanaf 3 personen  
4.    hen die zich inzetten voor buurtinitiatieven 

“De vierde categorie hebben we dit jaar bestemd voor hen die via buurtinitiatieven of ook persoonlijke initiatieven mensen helpen die door de situatie in de wereld of alle prijsstijgingen in ons eigen land in de knel gekomen zijn”, aldus wethouder Van Malsen.

Na de aanmeldperiode van 10 tot 31 oktober 2022 bepaalt een jury wie van de voorgedragen vrijwilligers(groepen) genomineerd worden. Inwoners kunnen vervolgens per categorie stemmen op hun favoriete vrijwilligers(groep). De prijzen worden op maandag 30 januari 2023 uitgereikt tijdens een ‘dankjewelavond’ in de Rijswijkse Schouwburg.  

Oproep

“Kent u een actieve en betrokken vrijwilliger en/of vrijwilligersgroep die het volgens u verdient om extra bedankt te worden voor zijn of haar inzet? Meld hen aan voor een van de vrijwilligersprijzen.” Aanmelden kan van 10 tot 30 oktober op verschillende manieren.

Digitaal: 

- via de website:  www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs2022
- via de mail: vrijwilligersprijs@rijswijk.nl

Fysiek:

- bij de receptie van het Stadskantoor Hoogvoorde, bij Stervoorde, bij de Bibliotheek Rijswijk en de Ottoburg staan stembussen met aanmeldformulieren. Je kunt een formulier invullen en in de stembus stoppen. 

Tweede ronde

Na het tellen van de digitale en fysieke aanmeldingen kiest de jury per categorie 3 genomineerden. Daarna kunnen de inwoners in een tweede ronde hun stem uitbrengen op een van de genomineerde. Per categorie kunnen ze op 1 van de genomineerden stemmen. Daarna beslist de jury mede op basis van de stemmen per categorie wie de winnaar is.