Ramon de Rond toernooi komt eraan

Sport
De zevende editie van het Ramon de Rond-toernooi leverde ruim 19000 euro op voor Kika. (Fotoi: UWM)
De zevende editie van het Ramon de Rond-toernooi leverde ruim 19000 euro op voor Kika. (Fotoi: UWM) (Foto: )

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dat geldt niet alleen voor het publiek, dat het Ramon de Rond-toernooi wil opluisteren met zijn aanwezigheid, maar ook voor het aantal voetballers. Tot voor kort leek vol-is-vol voor 35 teams te staan.

“We staan nu op 33”, aldus Marco Bakker. “Mochten we over de 35 heen gaan, dan doen we niet ,moeilijk en voegen aan enkele poules gewoon een zesde team toe. Heus, neen verkopen we niet.” Ook voor de achtste editie van het toernooi geldt de Olympische leuze, dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Van groter belang is het doel waarvoor de Vrienden van Ramon de Rond zich inzetten: het fonds Kika (Kinderen Kankervrij). “Voor die stichting is als het ware elk dubbeltje er één. Wij halen jaarlijks, dankzij de deelnemers en een reeks sponsors, weliswaar veel meer op, maar dachten bescheiden, dat we bij die fondsenwerving een kleine sponsor waren. Pas recent hoorden we, dat de totaalopbrengst van onze voorgaande toernooien inmiddels de 100.000 gepasseerd is. Dat is toch geweldig.”

De Vrienden stellen zich vooraf nooit een financieel doel. “We maken er steeds een mooie dag van. Dan is er het toernooi, jeugdvoetbal, kidsplein, twee foodtrucks en veel amusement”, schetst Bakker. “Als dat de opbrengst naar 10.000 euro tilt, zijn we tevreden, maar hopen stilletjes op meer.” Vorig jaar ging er ruim 19.000 euro naar Kika. Wie daar nu persoonlijk ook zijn steentje aan wil bijdragen kan dat doen via de website: ramonderondtoernooi.nl.

De randen van het toernooi worden ingevuld met muziek. Zo is er ‘s-middags een live-optreden van het Vlaardingse duo Maral & Daan en staat later Chick op het podium. De Vlaardings/Schiedamse band zorgde ook in november 2014 voor de muziek toen het Ramon de Rond-elftal tegen Sparta Legends speelde.