Sparta speelt de finale van de Play-Offs voor een ticket in de UEFA Europa Conference League

Sport
Dolle vreugde na de overwinning na strafschoppen met keeper Nick Olij als middelpunt tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam.
Dolle vreugde na de overwinning na strafschoppen met keeper Nick Olij als middelpunt tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam. (Foto: Carla Vos/ Cor Vos)

Sparta Rotterdam, die tot nu toe een geweldig seizoen beleeft, speelt donderdag 8 juni om 20:00 uur de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Drie dagen later, op zondag 11 juni om 14:30 uur, treft het de ploeg uit Enschede wederom, echter dan in De Grolsch Veste. De winnaar van dit tweeluik speelt op 27 juli de 2e kwalificatieronde van de UEFA Europa Conference League.

Sparta Rotterdam plaatste zich zondag voor de finale van de play-offs. Nadat de Kasteelheren donderdag al met 1-2 wonnen van FC Utrecht, trok het na een thriller aan het langste eind. Nick Olij eiste met twee gestopte strafschoppen de heldenrol op in de penaltyserie.Eerder wist Sparta in een spektakelstuk te winnen van FC Utrecht. Hoewel Sparta zeker niet de bovenliggende partij was in de Domstad, won het met 1-2. Daardoor begon Sparta met een goede uitgangspositie aan de return.

Een wedstrijd die uiteindelijk werd beslist met strafschoppen. Daarin bleven beide teams lang foutloos. Van Crooij, Verschueren en Abels maakten de eerste drie voor Sparta, terwijl ook Utrecht alle drie haar strafschoppen scoorde. Kitolano maakte vervolgens de vierde strafschop voor Sparta, waarna Olij de penalty van Luuk Brouwers keerde. Daardoor had Adil Auassar Sparta naar de finale kunnen schieten, maar zijn inzet ging over. Vervolgens trok Bozdogan de stand gelijk. Hierdoor volgde een verlenging in de strafschoppenserie , die voor Sparta goed begon met een rake knal van Shurandy Sambo. Het zou dankzij Olij de laatste strafschop van Sparta zijn. De goalie keerde de zesde Utrechtse penalty, die werd genomen door Mike van der Hoorn. Daardoor gaat Sparta naar de finale.Olij pakt dus de heldenrol met twee gekeerde strafschoppen.

Sparta heeft maar kort de tijd om bij te komen van deze penaltyserie. Donderdag begint op Het Kasteel de finale tegen FC Twente, waarna zondag in Enschede de beslissing valt.Seizoenkaarthouders hebben voorrang op eigen plaats. Vanaf dinsdag 6 juni 11:00 uur start de kaartverkoop van de niet-teruggekochte plaatsen in verschillende fases.Seizoenkaarthouders kunnen vanaf dinsdag 6 juni dan 4 kaarten extra kopen per seizoenkaart. ClubCard-houders kunnen vanaf woensdag 7 juni (11:00 uur) maximaal 2 kaarten kopen indien het nog niet uitverkocht is.Er is géén kaartverkoop aan bezoekers zonder Sparta (S)CC.