‘Het was een geweldig toernooi’

Sport
De Vrienden van Ramon de Rond bezorgden vele honderden voetballers en bezoekers weer een aangename sport- en plezierdag. (Foto: PR).
De Vrienden van Ramon de Rond bezorgden vele honderden voetballers en bezoekers weer een aangename sport- en plezierdag. (Foto: PR). (Foto: )

“Het was geweldig: van de eerste aftrap van de jeugdwedstrijden totdat heel laat de schuif van de muziek naar nul ging”, beschrijft Marco Bakker de sfeer van het Ramon de Rond-toernooi. Ook de achtste editie zorgde weer voor sport en ander vermaak. En een mooi sponsorbedrag voor Stichting Kika.

Liefst 39 teams plus 17 jeugdteams bonden op de velden van Victoria’04 de amicale strijd aan. “En winnen was niet belangrijk, pret hebben wel. En dat was er”, schetst Bakker. “Het is niet alleen een voetbaltoernooi. Langzamerhand is het zo’n beetje een festival aan het worden. Met een goede sfeer, elftallen waar mannen én vrouwen door elkaar lopen, live-muziek, een foodtruck en zonder irritante Mourinho’s.”

En ook een feest waar kinderen zich vermaken en een rol hebben. “De helft van het hoofdveld, dat gelukkig toch beschikbaar was omdat de gemeente het aanvankelijk geplande onderhoud een paar weken had uitgesteld, was ook nu weer het Kidsplein. Nu zonder springkussens, maar gezien het warme weer met waterglijbanen. Pure pret.”

Dat was ook het jeugdtoernooi. “Die vragen we geen inschrijfgeld, maar enthousiasmeren ze wel om bijvoorbeeld binnen de familie voor het goede doel met de pet rond te gaan. Dat heeft een team van VFC mooi ingevuld en via opa’s, oma’s en anderen meer dan duizend euro ingezameld. Zo zie je maar hoe het doel, dat wij nastreven ook bij die leeftijdsgroep tot de verbeelding spreekt.” Het zorgt ervoor zorgen, dat Kika ook dit jaar weer een prachtig bedrag tegemoet kan zien. Hoeveel dat gaat worden kon Bakker nog niet zeggen. “Het wordt vast weer een bedrag met veel nullen. Daar doen we het voor.” En zolang de Vlaardingse sporters het toernooi op handen blijven dragen, zullen de Vrienden van Ramon het toernooi op de agenda houden.