Hans Meerman nog één keertje langs de lijn

Sport
Het applaus is voor Zwaluwens lid van verdienste Hans Meerman, die nog een keer zijn cluppie bezocht en daarvoor zelf ook de handen op elkaar krijgt. (Foto: Mischa Keemink)
Het applaus is voor Zwaluwens lid van verdienste Hans Meerman, die nog een keer zijn cluppie bezocht en daarvoor zelf ook de handen op elkaar krijgt. (Foto: Mischa Keemink)

Hij was er altijd bij. Lid van verdienste Hans Meerman volgde Zwaluwen op de voet. Geen wedstrijd sloeg hij over. Zaterdag was hij er bij de competitie-opener tegen DSO ook. Niet lopend, maar op een bed. En misschien wel voor de laatste keer.

Het leverde aan de Zwaluwenlaan emotionele momenten op, nadat de ernstig zieke door een ambulance van de Stichting Ambulance Wens naar de Zwaluwenlaan gebracht was. Nog een keer wilde hij zijn cluppie zien en zag de zwartwitten, dankzij een treffer van Jazzy Adams, met 1-0 winnen van DSO. Voordat arbiter Pim Weghorst liet aftrappen ging echter eerst alle aandacht naar Meerman. De clubleiding noemt het een moment van realiteitszin. “Want er zijn echt belangrijker zaken dan alleen voetbal of sport in het algemeen. Dat bleek zaterdag maar weer eens.”

Meerman hield zich altijd bescheiden op de achtergrond. Liep in goede tijden bij thuiswedstrijden een rondje langs de zijlijn, maakte een praatje met bekenden en genoot ingetogen van een winnend Zwaluwen. Doordeweeks was hij ook aan de Zwaluwenlaan te vinden. Als vrijwilliger en punctueel materiaalman. 

“Het was fantastisch, dat er nadat het slechte nieuws over zijn ziekte bekend werd, spontaan geopperd werd om voor hem nog een keer naar hier te halen en een geweldige dag te organiseren.” Maar er was op die geweldige dag meer. Om zijn jarenlange inzet te belonen draagt het scorebord voortaan zijn naam. Hij was nu zelf nog bij de onthulling en genoot van het klaterend applaus van de vele aanwezigen: zijn vrienden, familie, oud-spelers, van de Zwaluwen- en DSO-voetballers en teamleiding en van het publiek. “Een heftige en mooie dag voor de Zwaluwen-familie”, noemt de clubleiding het. “En heel indrukwekkend”.