Sinterklaasloop in de Broekpolder

Sport
Bas van der Raaf (rechts) heeft de organisatie van de Roparun met zijn team Helpt een Mens overgedragen aan zijn zoon Edward.
Bas van der Raaf (rechts) heeft de organisatie van de Roparun met zijn team Helpt een Mens overgedragen aan zijn zoon Edward. (Foto: RWM/PS )

Met zijn 83 jaar loopt hij nog steeds een paar keer per week hardlopend zijn rondjes in en door Vlaardingen. Bas van der Raaf laat zien dat ook op latere leeftijd sporten een meer dan gezonde bezigheid is. De Vlaardinger wil zich als voorbeeld stellen, maar hij weet ook, dat je daar wel de nodige inspanningen voor moet leveren en een gedegen voorbereiding noodzakelijk is.

Door Peter Spek

“Ik loop al heel mijn leven hard,” zegt de Vlaardinger, “Daarom kan ik het zolang volhouden. Drie keer per week trek ik mijn hardloopschoenen aan, weer of geen weer en loop ik rondjes van vijf of tien kilometer,” zegt Bas van der Raaf, die naast actief hardloper voorzitter is geweest van de atletiekvereniging Fortuna, maar zich ook heeft ingezet om via de Roparun geld in te zamelen voor mensen met kanker. “Met ons team Helpt een Mens, doen wij al ruim vijftien jaar mee met de Ropanrun,” zegt Bas van der Raaf. “Inmiddels hebben wij meer dan 200 duizend euro bij elkaar gelopen voor dit goede doel.” De Vlaardinger heeft de organisatie van dit jaarlijkse evenement inmiddels overgedragen aan zijn zoon Edward. Maar het organiseren blijft toch in zijn bloed zitten en daarom pakt hij na drie jaar, een gedwongen stop door de coronatijd, de organisatie weer op van de Sinterklaasloop in de Broekpolder, die op zondag 26 november op het programma staat. “Vlaardingen ontbeert al enkele jaren een hardloopwedstrijd, na het ter zielen gaan van de Havenloop en de Geultechniekloop. “Het blijft toch een uitdaging om je trainingsarbeid te testen in een wedstrijd met andere lopers,” zegt Bas van der Raaf. Dat kan op de Sinterklaasloop met de afstanden 5 en 10 kilometer en een kidsrun over 1 kilometer. De start is bij de accommodatie van Victoria’04. Het programma begint om 10.00 uur.