‘Hup, Westland, hup!’ Ruil 10 juni tegels voor gratis planten

Duurzaamheid
Tegels eruit, groen erin, dat is het credo tijdens het NK Tegelwippen.
Tegels eruit, groen erin, dat is het credo tijdens het NK Tegelwippen. (Foto: PR)

Het NK Tegelwippen is in volle gang, met als credo ‘Wip, Holland, wip!’. Westland staat op dit moment op de derde plek in het landelijke klassement, van de grote gemeenten, vlak boven Delft, maar onder Arnhem en Zwolle. Wie Westland aan de top wil krijgen, kan op zaterdag 10 juni tuintegels inleveren bij Intratuin in ’s Gravenzande. Je krijgt er nog gratis planten voor terug ook. 

Een tegelteam van Klimaatkrachtig Delfland, gemeente Westland en het tuincentrum staat van 9.00 – 13.00 klaar om de tegels bij het Tegeldepot op de parkeerplaats van Intratuin in ontvangst te nemen.


Tegeltaxi

Elke maand rijdt er een Tegeltaxi door Westland om tuinbestrating, die is vervangen voor groen, op te halen. Heb je één of enkele tegels in te leveren, of heb je net de ronde van de Tegeltaxi gemist, dan kun je terecht bij één van de tuincentra.

De tuincentra waar je de komende maanden terecht kan zijn, na Intratuin ‘s-Gravenzande op 10 juni:

- 8 juli De Carlton, Naaldwijkseweg in ‘s-Gravenzande
- 30 september bij Tuincentrum Boer in Maasdijk

Hoe werkt het?

Op de parkeerplaats van de tuincentra staat tussen 9.00 en 13.00 uur een container klaar waar je de tegels ingooit. Het tegelteam helpt daarbij een handje. Voor elke tegel krijg je een plantvoucher, met als maximum 5 vouchers. Daarmee kun je planten ophalen bij het “Groen Klimaatplein” in het tuincentrum. Een medewerker helpt je daar verder.

Samen groener

Tegel eruit, plant erin! Daar draait het om bij het NK Tegelwippen. “En iedereen kan meedoen. Elke tegel is er één. Meer planten in tuinen, langs gevels en op pleinen houden onze voeten droog en onze hoofden koel. Planten zijn ook goed voor de bijen, vlinders, kleine dieren én onze gezondheid. Help dan ook mee Westland groener te maken!”, aldus de organisatie.

Meer informatie of de Tegeltaxi bestellen via www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen.