Cheque van kringloopwinkel Habbekrats voor zes goede doelen

Zorg
De cheques werden woensdag 13 december overhandigd.
De cheques werden woensdag 13 december overhandigd. (Foto: PR)

Op woensdag 13 december zijn in Kringloopwinkel Habbekrats in De Lier, tijdens een gezellige bijeenkomst, cheques aangeboden aan zes goede doelen.

Stichting Ambulance Wens
Stichting Ambulance Wens zorgt voor prachtige laatste wensen voor terminale patienten en chronisch zieke mensen die, door hun ziekte, niet meer uit huis kunnen. Door zo’n 270 vrijwilligers worden tweeduizend wensen per jaar vervuld. Habbekrats steunt hun werk met een donatie van € 1,500,00.

KNRM
De KNRM is al 200 jaar verantwoordelijk voor de hulpverlening aan zeevarenden langs de Nederlandse kust. In totaal zijn 45 reddingstations 24 uur per dag, 365 dagen per jaar inzetbaar. 1.400 vrijwilligers en 8 beroepsredders bemannen de 75 reddingboten van de KNRM. Zij varen binnen tien minuten na een alarmering uit, ongeacht de weersomstandigheden. Habbekrats neemt de kosten voor een overlevingspak voor Station Ter Heijde voor haar rekening ter waarde van bijna € 2.000,00.

Liers Sportoverleg
Het Liers Sportoverleg is het overlegorgaan van de sportverenigingen in De Lier. Naast het afstemmen van zaalruimte in de sporthal en het vertegenwoordigen van het sportbelang bij gemeente Westland, is het LSO vooral bekend door het organiseren van de sportmarathon, een zomerversie in juni voor volwassenen en een jeugdversie in de kerstvakantie.
Zij ontvingen een cheque van € 1.500,00 voor het bouwen van een nieuwe website.

Open Atelier Route
Open Atelier Route is een evenement waar Westlandse kunstenaars (vaak hobbyisten) hun werk kunnen laten zien. De route wordt volgend jaar augustus weer gehouden. Habbekrats neemt de drukkosten voor flyers en promotiemateriaal voor haar rekening.

PCOB Westland
De PCOB is een organisatie die zich sterk maakt voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. PCOB Westland organiseert in mei 2024 de jaarlijkse uitgaansdag en Habbekrats ondersteunt die dag met een cheque van € 1.500,00.

Stichting Zonnebloem
Bij de Stichting Zonnebloem draait het om mensen en dat geldt ook voor de afdeling in Schipluiden waar een groep vrijwilligers zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking. Zij mochten een cheque van € 1.500,00 in ontvangst nemen als ondersteuning van de festiviteiten rond hun 45-jarig jubileum.