Woensdag stemmen voor Provinciale Staten en waterschappen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Door te stemmen beslis je mee over belangrijke zaken waar je elke dag mee te maken hebt. Stemmen in Amsterdam kan op bijzondere locaties, zoals een museum, kerk of boerderij. In Nieuw-West kan er bijvoorbeeld worden gestemd in het Van Eesterenmuseum. 

Stemmen in Amsterdam kan bij 1 van de 409 stembureaus. Neem je stempas en identiteitsbewijs mee. De stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur.

De stembureaus in heel Amsterdam zijn hier te vinden. In Nieuw-West kan er op 42 locaties worden gestemd.

Stadsdeel Nieuw-West levert drie bewoners die zich kandidaat hebben gesteld voor de Provinciale Verkiezingen. Het zijn Fatima-Oulad Hadj, Hélène de Bruine en Annacarina Klein. We hebben ze alle drie geïnterviewd over de nut en de noodzaak van het stemmen voor de Provinciale Verkiezingen en wat Amsterdammers in Nieuw-West van hen kunnen verwachten. 

De interviews zijn te lezen via:

Fatima Oulad Hadj:
https://www.rodi.nl/amsterdam-nieuw-west/329582/fatima-oulad-hadj-over-nut-en-noodzaak-van-stemmen-voor-de-prov

Hélène de Bruine:
https://www.rodi.nl/amsterdam-nieuw-west/332350/helene-de-bruine-over-nut-en-noodzaak-van-stemmen-voor-de-provi

Annacarina Klein:
https://www.rodi.nl/amsterdam-nieuw-west/333104/annacarina-klein-over-nut-en-noodzaak-van-stemmen-op-woensdag-1

Voor de Provinciale Staten kan er in heel Amsterdam worden gestemd. Amsterdammers mogen zelf kiezen bij welk stembureau. er kan ook in een andere gemeente in de provincie worden gestemd, maar dan is er wel een kiezerspas nodig. Voor de waterschapsverkiezing kan er alleen in de eigen waterschap worden gestemd. Op waterschappen.nl/mijn-waterschap kun je zien in welk waterschap je woont.