10 vragen aan Dennis Glas

Algemeen
Afbeelding
Dennis Glas

Antwoord op de vraag van Fokelien: Wat onderscheidt jullie wijnen van wijnen van een supermarkt?

In Langedijk is de vraag ‘Van wie ben je dr ien?” een begrip. De achterliggende gedachte achter deze vraag ligt denk ik verscholen in de verhalen daarachter. Zodra we weten van wie iemand dr ien is, komen de verhalen vanzelf.

Ik heb een passie voor wijn en wil graag van elke wijn die ik drink het verhaal erachter weten. Steven en ik zijn er in onze zoektocht naar mooie wijnen echter achter gekomen dat deze mooie verhalen de consument bijna nooit bereiken. Daarom zijn wij constant op zoek naar kwaliteitswijnen met een verhaal en geven we die verhalen door aan de drinker van de wijn, bijvoorbeeld door een flyer mee te sturen bij elke wijn. Onze wijnboeren zijn veelal kleine familiebedrijven vol passie voor de natuur, ze gebruiken bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen en willen echt iets bijdragen aan de wereld.

Dus om antwoord te geven op de vraag: Waar je in de supermarkt vaak ‘gewoon’ een wijn koopt zonder het verhaal erachter te kennen willen wij onze klant graag het verhaal achter de wijn vertellen. Hierdoor kun je bewuster genieten!

Wie bent u?

Ik ben Dennis Glas, getrouwd met Eline en trotse vader van twee kindjes. Ik ben momenteel werkzaam op de afdeling marketing bij Royal Duyvis Wiener, waar we machines verkopen voor de chocolade- en de cacao industrie. Daarnaast ben ik samen met mijn broer Steven actief als importeur en verkoper van Italiaanse wijnen onder de naam De Wijnboetiek. Dat is nu nog hobby, maar vanaf maart wordt het serieuzer en ga ik meer uren in de Wijnboetiek steken, heel spannend!

Van wie bent u dr ien?

Ik ben d’r Ien van Reinier Glas die weer een zoon is van Gerrit Glas. Gerrit had vroeger een groentewinkeltje op het Havenplein. Dus we zetten de lijn door, alleen in plaats van eetbare druiven verkiezen wij gestampte en gefermenteerde druiven in fles!

Wat heeft u met dit dorp?

Als kind groeide ik op aan de Dorpsstraat, op nummer 32, midden in het oude ‘Broek’. De van Arkel was mijn school, ik voetbalde vanaf mijn zesde bij csv BOL en bracht mijn vrije uurtjes door op het kerkplein voor ons huis. Later werd Marktzicht mijn stamkroeg waar ik ook Eline ontmoet heb. Ik heb dus behoorlijk veel met dit dorp.

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

Ik heb even getwijfeld, maar het is toch de Noorderplas. In mijn tienerjaren bracht ik daar zo’n beetje alle zonnige dagen van het jaar door met vrienden in de kolenschuit en had ik nog niet echt oog voor de prachtige natuur. Maar wat is het een prachtig gebied. Hopelijk kunnen we er dit weekend op de schaats overheen, ze liggen in ieder geval bij de slijper.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

De optocht op Koninginnedag, met onze vriendengroep waren we altijd weken van tevoren al bezig met de kar. Onvergetelijke tijden en mooi dat zo’n klein dorp toch in staat is dit neer te zetten! Het zijn voor mij in ieder geval kostbare herinneringen.

Wat is uw advies aan onze burgemeester?

We zijn momenteel druk bezig met onze verhuizing terug naar Langedijk, maar hebben de afgelopen vier jaar in Heerhugowaard gewoond. Qua gemeente is alles prima geregeld, maar het dorpse karakter missen we hier enorm. Dus mijn advies zou zijn om ons dorpse karakter met hand en tand te verdedigen bij de fusie!

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Zeg nooit ‘Dat kan niet’, maar stel jezelf de vraag: ‘Hoe kan het wel?’ Dat activeert je hersenen te denken in oplossingen! Dat sluit mooi aan bij het gezegde dat mijn moeder altijd tegen me zei als ik ergens geen zin in had: “Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt ernaast!”

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Naast mijn passie voor wijn heb ik ook een enorme passie voor Alpha. Voor degene die niet weet wat dat is, bij Alpha ga je tijdens een aantal avonden op zoek naar het antwoord op de vraag ‘Is er meer?” Een vraag die mij als puber intrigeerde en een vraag die voor mij belangrijk was om te beantwoorden. Het antwoord op die vraag heeft mijn leven zo verrijkt dat ik leider ben geworden bij Alpha om ook anderen te helpen in hun zoektocht naar dat antwoord.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Vorig jaar hebben we de Zuurkoolcup als Langedijkers enorm gemist, gaat dit fantastische evenement in 2021 wel weer plaatsvinden?