Beddenrace Langedijk gaat door!

Algemeen
Na twee jaar afwezigheid in verband met corona kan de beroemde Beddenrace van Langedijk dit jaar weer doorgaan.
Na twee jaar afwezigheid in verband met corona kan de beroemde Beddenrace van Langedijk dit jaar weer doorgaan. (Foto: Remon Stroomer)

DIJK EN WAARD - Na twee jaar afwezigheid heeft SportEvents Langedijk besloten om Beddenrace Langedijk dit jaar weer te organiseren. Op zaterdag 27 augustus zal om 19.00 uur het startschot klinken voor de 41ste editie van Beddenrace Langedijk. De inschrijving voor de deelnemers start op vrijdag 1 april.

Sinds jaar en dag is Beddenrace Langedijk een begrip in Langedijk en omstreken. Door de coronamaatregelen was het eerder niet mogelijk was om de beddenrace te organiseren hoe deze is bedoeld. Namelijk een evenement vrij toegankelijk voor jong en oud. Gezien de huidige ontwikkelingen heeft de organisatie er alle vertrouwen in dat dit een ‘oude vertrouwde’ beddenrace wordt. Zoals de traditie voorschrijft, vindt de beddenrace plaats op de laatste zaterdag van augustus op De Speelweide. Voorafgaand aan de beddenrace zullen er races voor kinderen worden georganiseerd. Tijdens het evenement is er vermaak voor jong en oud op de Speelweide en langs het parcours. De organisatie verwacht een stormloop. “De afgelopen 2 jaar zijn er weinig feestjes geweest en een deel van de mensen is hierdoor gezonder gaan leven en meer gaan sporten. Deze mensen zijn dus fit genoeg om mee te doen. Wij zijn ons ervan bewust dat dit niet voor iedereen geldt. Meedoen met de beddenrace is een perfecte manier om de coronakilo’s kwijt te raken haha.” Ook dit jaar wordt er weer nauw samengewerkt met beddenracevereniging Bedspecial. Indien er interesse is in specifieke training of het lenen van beddenracebedden, kan men contact opnemen met SportEvents Langedijk of Bedspecial (info@bedspecial.nl).
Inschrijven kan via www.SportEventsLangedijk.nl en deelname is kosteloos.