Geslaagd werkbezoek Miss IQ aan Aruba en Curaçao

Algemeen
Samen met dierbare relaties werd op een toplocatie op Curaçao het tienjarig jubileum van Stichting Miss IQ gevierd.
Samen met dierbare relaties werd op een toplocatie op Curaçao het tienjarig jubileum van Stichting Miss IQ gevierd. (Foto: Edsel Sambo/Amigoe)

WILLEMSTAD/ HEERHUGOWAARD - Het bestuur van de Heerhugowaardse stichting Miss IQ kan terugkijken op een geslaagd werkbezoek aan Aruba en Curaçao. De afgelopen weken werden maar liefst vijftien containers met schoolmateriaal uit Nederland op de beide eilanden gelost; vijf op Curaçao en tien op Aruba. 

Stichting Miss IQ, onder leiding van de van Curaçao afkomstige maar al jaren in Heerhugowaard woonachtige Ruth Groenewoud, heeft de vijftien scholen persoonlijk bezocht. “De schoolhoofden en de aanwezige juffen en meesters waren ons erg dankbaar”, zo doet zij verslag van haar bezoek. “Het enthousiasme was enorm. Wat zijn ze op de eilanden dankbaar voor onze toewijding en inzet voor schoolgaande kinderen. Het gevoel is onbeschrijflijk en geeft ons weer moed om dit jaar de overige zeven containers te realiseren.”

Jubileum

“Naast het lossen van alle dertien containers op beide eilanden, hebben we samen met onze grootste donateur AFAS Foundation, op een toplocatie onze tienjarig jubileum mogen vieren. Het was een geweldige avond waarbij onze dierbare relaties aanwezig waren.” Eerder werd ook al in het AFAS-stadion in Alkmaar gevierd dat stichting Miss IQ al ruim tien jaar containers met schoolmeubilair, sportspullen, muziekinstrumenten en andere bruikbare materialen naar de Antillen verscheept, zodat de spullen daar een tweede leven krijgen.

Waardering en toewijding

“Tijdens onze zakelijke reis hebben we de eer gehad om ook hoge functionarissen op beide eilanden te mogen spreken”, vervolgt Ruth. “De minister van Onderwijs op Curaçao, de heer Sithree van Heydoorn, heeft gedurende de gehele reis intensief contact gehad met ons. Hij was heel betrokken op verschillende belangrijke momenten tijdens onze doorreis op het eiland. Hij sprak zijn waardering uit naar onze prestaties en doelstellingen voor de komende tijd. We bedanken hem voor zijn toewijding en waardering jegens onze stichting. Wladimir Kleinmoedig, sectordirecteur van het ministerie van Onderwijs Curaçao, willen we ook bedanken voor zijn tijd om ons persoonlijk te spreken. We zullen in de toekomst proberen om onze doelstelling gezamenlijk te verwezenlijken.? 

Op Aruba willen we Ricky Croes, directeur van de douane bedanken. Hij heeft de doorgang van de tien containers weten te versoepelen zodat de scholen op tijd de materialen kregen. Andy Croes, Minister van Onderwijs en Sportzaken op Aruba, willen we bedanken voor zijn aanwezigheid op de Santa Famia, vroeg in de ochtend. Onder zijn toeziend oog hebben vrijwilligers de overvolle containers uitgeladen. Verder willen we het Renaissance Hotel persoonlijk bedanken. Zij hadden op Aruba alle accommodatie op zich genomen, zodat we na onze missie goed konden uitrusten.”

Gevangenis

Ook een onvergetelijke ervaring was het bezoek aan de gevangenis van Curaçao, SDKK. Ruth: “Voor de verduurzaming van ons project voor het jaar 2023 zullen we nauw samenwerken met instanties die jongeren op de eilanden een toekomstperspectief beiden. Hier valt SDKK en de Praktijkschool Agoo Gee Kroonschool. Hier zullen jullie later wat meer over lezen en zien.”

“We willen iedereen bedanken die ons hebben gesteund. Met name AFAS Foundation, alle ministeries, de scholen en alle nieuwe relaties! Door jullie vertrouwen willen we ons ook de komende tien jaar blijven inzetten voor de kinderen op de eilanden”, aldus Groenewoud. Meer over Stichting Miss IQ is te vinden op stichtingmissiq.nl.

Met dank aan Norman Serphos van Amigoe.

Ruth Groenewoud: 'Het geslaagde bezoek aan de Antillen geeft ons moed om dit jaar nog eens zeven containers met schoolmateriaal te verschepen.'