Horizon Zorgcentrum bestaat 65 jaar

Algemeen
Vanwege het 65 jarig bestaan werd een gezellige feestweek gehouden.
Vanwege het 65 jarig bestaan werd een gezellige feestweek gehouden. (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - Vanwege het 65 jarig bestaan van Horizon Zorgcentrum te Broek op Langedijk is er een feestweek gehouden voor de bewoners, vrijwilligers, buren en het personeel.

De feestweek is gestart met een moederdagbrunch voor de bewoners en de hele week waren er veel leuke en gezellige activiteiten zoals taartenbuffet met opening, High Tea, bingo XL, verwenmiddag, optreden van een zangeres, personeelsfeest en natuurlijk iedere dag heerlijk eten en koffie met iets lekkers. Het was een top week met heerlijk weer en iedereen heeft genoten!

Historie

Op 12 februari 1957 vond de officiële opening plaats van het ‘Protestants Christelijk Bejaardentehuis Horizon’, zoals de volledige benaming toen luidde. De eerste bewoners hadden begin februari hun kamers ingericht. Het huisraad van sommige bewoners werd per koolvlet van Oudkarspel naar de Prins Hendrikkade in Broek op Langedijk vervoerd. In 1988 is begonnen met de bouw van het nieuwe complex aan de Boeier en een jaar later werd het in gebruik genomen. In 2012 is de voorbereiding gedaan op de renovatie van Horizon. Medewerkers mochten mee denken in de renovatie en ook zijn de gebouwen Dars en Lient erbij gebouwd. Deze renovatie heeft er voor gezorgd dat in ieder appartement twee bewoners kunnen wonen. 

Op dit moment zijn er weer nieuwe ontwikkelingen wat betreft uitbreiding en verbouw van Horizon, om nog meer plek te bieden aan de mensen waarvoor dit nodig is.