Sorteermarathon bij Stichting Babyspullen in Heerhugowaard

Algemeen
Help jij Stichting Babyspullen mee de kleertjes te sorteren?
Help jij Stichting Babyspullen mee de kleertjes te sorteren? (Foto: FB Stichting Babyspullen)

HEERHUGOWAARD - Bij de hoofdvestiging van Stichting Babyspullen, aan het Nijverheidsplein 2F in Heerhugowaard, vindt in de week van maandag 27 juni een sorteermarathon plaats. Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van, die via diverse hulpverleningsinstanties gratis verstrekt worden aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

“In Nederland groeit één op de dertien kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes’, aldus operationeel directeur Marilia Bischot. “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start.” 

Sorteermarathon

Van maandag 27 tot en met donderdag 30 juni vindt bij Stichting Babyspullen een sorteermarathon plaats. Van maandag tot en met donderdag ben je tussen 09.00 en 12.00 uur en dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur van harte welkom bij het pand aan het Nijverheidsplein 2F te Heerhugowaard. Marilia: “Gedurende de sorteermarathon zoeken we extra vrijwilligers die ons een handje komen helpen om de achterstanden die opgelopen zijn weg te werken.” 

Paar uurtjes meehelpen

“Door de grote groei aan aanvragen die wij ontvangen lopen we bij Stichting Babyspullen een achterstand op in het uitgeven van onze babystartpakketten. Dat is voor de (aanstaande) ouders die wachten op een pakket heel erg vervelend. Daarom willen we onze achterstand zo snel mogelijk wegwerken. Dat kunnen we niet alleen; daar hebben we jouw hulp bij nodig! Alleen samen kunnen we alle kindjes die dat nodig hebben een goede start geven. Kom jij ons een paar uurtjes helpen? Dat kan na aanmelding via evenement@stichtingbabyspullen.nl. We kijken ernaar uit samen aan de slag te gaan!”

Meer informatie op www.stichtingbabyspullen.nl.