Tessa Haring wint schrijfwedstrijd

Algemeen
Tessa Haring schreef het beste fragment voor het boek van Het uur tussen hond en wolf van André Nuyens.
Tessa Haring schreef het beste fragment voor het boek van Het uur tussen hond en wolf van André Nuyens. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Maandag 13 juni werd in groep 6 van basisschool De Koolvlet een bijzondere prijs uitgereikt.

Kinder- en jeugdboekenschrijver André Nuyens had die groep een aantal weken bezocht omdat hij de leerlingen een stukje wilde laten meeschrijven in zijn nieuwe boek Het uur tussen hond en wolf.

Uiteraard ging er een grondige voorbereiding aan vooraf: de leerlingen weden door de auteur van historische verhalen eerst teruggebracht naar de tijd rond 1600. Hij gaf de leerlingen de opdracht van thuis een voorwerp mee te nemen dat minstens 50 jaar oud was. Hij liet de leerling uitgebreid vertellen over de meegebrachte objecten, van kogels tot bedpannen, van zakhorloges tot weegschalen.

Daarna gaf hij een aantal tips dat de leerlingen konden gebruiken bij het schrijven van hun verhaal.

Tessa Haring had in de ogen van een jury het beste verhaal geschreven. Zij kreeg als prijs een extra boek want alle leerlingen kregen het boek Het uur tussen hond en wolf uitgereikt.

De Stichting Lief Langedijk was de sponsor van dit project dat als doel heeft het lezen en schrijven bij kinderen te bevorderen. Marieke Neesen, secetaris van de Stichting Lief Langedijk, was persoonlijk aanwezig om de winnares Tessa Haring, de prijs te overhandigen. Ook gaf zij alle leerlingen het boek en deed een aantal boeken cadeau aan de schoolbieb. Ook zij benadrukte nog eens het grote belang van het lezen.