10 vragen aan Rina van Raaij-Dalemans

Algemeen
Rina van Raaij- Dalemans
Rina van Raaij- Dalemans (Foto: aangeleverd)

Antwoord op de vraag van Pierre Quadvlieg: Waar haal jij die tomeloze energie vandaan?

De basis hiervan ligt ongetwijfeld bij mijn ouders. Mijn vader was landarbeider en werkte 6 dagen per week. Als kind heb ik ervaren hoe moeilijk dit was, met de vorst kon hij niet werken en waren wij afhankelijk van een uitkering wat hij echt vreselijk vond. Het loon was voor het gezin niet voldoende, elke klus pakte hij dan aan en klagen nooit. Mijn moeder was er altijd voor ons en werkte in de avond als schoonmaakster zodat ze ons toch naar sport, en schoolreisjes etc. konden laten gaan. Doorzetten dat was het voorbeeld. Het stimuleerde mij om vroeg te gaan werken en daar alles uit te halen om het later in ieder geval beter te hebben. Mijn ouders kregen het hierdoor ook breder daar ik kostgeld aan hun ging betalen wat destijds heel gewoon was.

Wie bent u?

Ik ben Rina van Raaij- Dalemans, 68 jaar en geboren in Leiden. Ik ben getrouwd met Donald van Raaij.

Opgeleid in het bedrijfsleven. Met mijn 15e had ik mijn eerste baantje als telefoniste, in de pauze leerde ik mijzelf typen en nam iedere uitdaging aan. Vervolgens jaren als manager in de uitzendbranche gewerkt met uiteindelijk als resultaat een eigen uitzendorganisatie .

Na 8 jaar zelfstandig kon ik de branche verkopen, ik had er inmiddels 35 jaar fulltime opzitten dus het was mooi om op je 50e te kunnen stoppen. Sindsdien geniet ik volop van mijn vrije tijd.

Na 6 maanden wilde ik toch weer wat gaan doen en werd benaderd door de toenmalige voorzitter Jaap van der Schaaf of ik niet de Sponsorcommissie van TC Langedijk nieuw leven in wilde blazen. Dit heb ik gedaan alsmede de Tennispraat die toen 4x per jaar uit kwam te voorzien van leuke verhalen etc. Na 10 jaar heb ik een nieuwe vrijwilligster gevonden en ben zelf actief gebleven met de club van 100 die ik opgericht heb, zo blijf ik toch verbonden met de Club die mij na aan het hart ligt.

Van wie bent u dr ien ?

Dat zal u allen niets zeggen daar ik uit Hoofddorp kom en na wat omzwervingen in Langedijk terecht gekomen waar wij inmiddels 32 jaar wonen.

Vader was Arie Dalemans en werkte op het land en heel veel later op Schiphol als dierenverzorger.

Wat heeft u met deze gemeente?

Ik ben in Langedijk komen wonen op het duizend eilandenrijk, hier fietste we regelmatig doorheen, zo mooi en dacht als je hier toch kon wonen, dat was een echte droom en welnu zijn al 32 jaar verknocht aan dit dorp waar je met een ieder nog een praatje kan maken en waar we nog voor elkaar zorgen in ieder geval in de straat waar ik woon.

Wat is de mooiste plek van Dijk en Waard?

Toch wel het eilandenrijk met al die vaar routes. De zwem mogelijkheden, de wandelroutes kortom een eldorado voor alle mensen jong en oud.

Welke herinnering is u dierbaar ?

Toen ik net gestopt was met werken en tijd had voor mijn moeder(vader was al niet meer) kreeg ze diagnose kanker, waardoor ik samen met mijn zus intensief voor haar heb kunnen zorgen waardoor dit een waardevolle periode is geworden. Zes maanden heeft haar strijd geduurd. Ben dankbaar dat we dit hebben kunnen doen, het moest zo zijn. Fijne herinneringen bleven achter.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Streven naar veel minder regels!! Luisteren naar de mensen werkzaam in de praktijk!!

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Blijf vooral jezelf, je weet wat je wil, sta klaar voor een ieder, ben enthousiast en als het even tegen zit zet door en houd van jezelf. Zo kan ie wel weer.

Wat moeten mensen van u weten?

Stimuleer je medemens, sta open voor elkaar waardoor je een goed gevoel over houd als je een ander blij kan maken. Het geluk zit in de kleine dingen.

Wie is uw opvolger?

Lex Jongewaard. Ik heb zoveel bewondering voor hem en zijn vrouw Laura. Hoe houdt hij zich staande na tot tweemaal toe een ernstige ziekte te hebben doorstaan, met zijn bedrijf en zijn jonge gezin?