Zilveren Tomaat voor politicus Cor Hoekstra

Algemeen
Cor Hoekstra werd lovend toegesproken voor hij zijn Zilveren Tomaat kreeg uitgereikt.
Cor Hoekstra werd lovend toegesproken voor hij zijn Zilveren Tomaat kreeg uitgereikt. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Op de regioconferentie van SP Noord-Holland werd de lokale afdelingsvoorzitter van Dijk en Waard, Cor Hoekstra, zaterdag 3 december flink in het zonnetje gezet. Hij ontving de SP Zilveren Tomaat voor zijn gróte bijdrage voor de partij. 

De Zilveren Tomaat is een onderscheiding voor mensen die zich hebben ingezet om de SP op de kaart te zetten. Heerhugowaarder Cor is al dertig jaar actief voor de SP en is tevens betrokken geweest bij de oprichting van de plaatselijke SP-afdeling in 2008. Vanaf het begin heeft hij zich in allerlei bestuurlijke functies ingespannen en met name als actiecoördinator. Hij was tevens raadslid. 

Er klonken niets dan lovende woorden voor Hoekstra. ‘Als huidige voorzitter is Cor ‘Mister SP himself’; hij is altijd op straat te vinden, ook op de markt, in Middenwaard en zelfs als hij ergens op een terrasje zit spreken mensen hem aan. Hij staat altijd klaar om met mensen te praten en ze te helpen en ook vanuit de SP Hulpdienst als ze problemen hebben met beslissingen van bijvoorbeeld instanties of de (lokale) overheid. Heel actief helpt hij samen met andere actieve SP-leden ook weer met de huidige acties zoals het ‘Kosten Omlaag Noodplan’ en ‘Energiebedrijven Nationaliseren’. We hopen dat Cor nog véle jaren actief mag blijven in Dijk en Waard.’