Populaire Ientje Toe-toernooi in aantocht

Nieuws

ZUID-SCHARWOUDE – Het Ientje Toe-toernooi - het grootste veteranentennistoernooi van Nederland - komt er weer aan. Vorig jaar vestigde het Spaansen Bloemen Ientje Toe-toernooi van Tennisclub Langedijk een nieuw record met 459 deelnemers. “Omdat we in poules spelen, kunnen we op onze acht kunstgrasbanen gewoon niet méér hebben. Dus dat aantal is echt de limiet”, aldus organisatieleden van het eerste uur William Wouters en Bart Rietveld.


De zevende aflevering van dit veteranentoernooi voor 40-plussers duurt van vrijdag 4 tot en met zondag 13 september. Plaats van handeling is het tenniscomplex aan de Potjesdam in Zuid-Scharwoude. De laatste jaren kwamen er steevast ruim 400 deelnemers af op dit toernooi, dat een stevige reputatie heeft opgebouwd qua gezelligheid en originaliteit. Er wordt gespeeld met een poulesysteem met twee of drie partijen, gevolgd door een afvalsysteem.

Speciaal aan Ientje Toe is de aparte speelcategorie voor 60-plussers. Ook is er nu een categorie 50, en kan in de 7 45 gespeeld worden. Wouters: “Geen vaste maat? Dan kun je evengoed inschrijven en kijken wij uit naar een dubbelmaatje.Het hoogste niveau mag er trouwens ook zijn: met categorie 5 (40) zowel de heren als de dames – en in de mix.

De kantineploeg zorgt dagelijks voor een lekkere maaltijd voor een klein prijsje. Daarnaast toveren zij diverse gratis hapjes tevoorschijn. En wie een derde set moet spelen, wordt steevast getrakteerd op een lekkere versnapering tussendoor. Tijdens het eerste speelweekend kunnen loten worden gekocht voor twee euro per stuk. Dankzij verschillende sponsoren heeft iedereen prijs. De hoofdprijzen liegen er niet om, met ditmaal een rondvlucht boven Langedijk en een vakantieweek in een chalet in Oostenrijk. De opbrengst van de verlotingen gaat naar speciale projecten van TC Langedijk.
Inschrijven voor het Spaansen Bloemen Ientje Toe-veteranentoernooi kan nog tot en met 25 augustus via www.toernooi.nl.