TTL-turners blij met ongeluksgetal

Nieuws

LANGEDIJK - Turn Totaal Langedijk kijkt dik tevreden terug op het afgelopen sportweekend. Tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap voor de jongens/heren in Alphen aan den Rijn werden maar liefst dertien medailles verdiend. Tien turners hadden zich via diverse voorronden gekwalificeerd voor dit eindtoernooi. Ze werden begeleid door hoofdtrainer Kris Balder tijdens de meerkamp op zaterdag en bij de finales per toestel op zondag.
Na tijdens vorige edities al twee keer goud te hebben behaald, scoorde tweede divisie seniorturner Stefan van der Vliet nu, na een cruciaal foutje op sprong, de zilveren medaille in de meerkamp. Dezelfde kleur behaalde hij op het toestel voltige maar er was ook nog twee keer goud, namelijk op ringen en rek. De tienjarige Timo Veldt haalde in de derde divisie in de instap-categorie na een zeer spannende wedstrijd het brons. Op zondag voegde hij daar nog heel knap twee maal zilver aan toe op de onderdelen ringen en rek.
Een andere allroundfinalist was TTL’s jongste deelnemer, de pas achtjarige turnbelofte Tim van Utteren. Hij werd vierde over de zes toestellen en bemachtigde tevens een bronzen plak op brug. Dave Peijnenburg, junior I derde divisie, werd allround heel knap vijfde en haalde een derde plek op vloer. Frenk van de Weteringe Buijs, eveneens junior I en senior Danny Potter (tweede divisie) werden in hun allroundklassement elfde.
Verder waren er nog turners die geen deelname aan de allroundfinale hadden afgedwongen, maar zij hadden zich wel geplaatst voor één of meer toestelfinales. Mees Bakker maakte indruk en scoorde honderd procent met goud op zijn twee finales voltige en brug. Turnen zit in de familie want zijn jongere broer Joel completeerde het feest als junior I met een zilveren positie op de brug. Senior tweede divisie-turner Jelle Westerman tenslotte maakte het “ongeluksgetal” van dertien medailles compleet met zijn tweede plek op ringen.
Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl