Huygens College: meer dan goed onderwijs

Partnerbijdrage
Brugklaskamp van het Huygens College.
Brugklaskamp van het Huygens College. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - “Naar welke school ga ik volgend jaar?” Dat is de vraag waar leerlingen van groep acht nu over nadenken, en dat is best spannend. Het Huygens College nodigt leerlingen en hun ouders daarom uit om kennis te komen maken. Voor leerlingen organiseert de school Huygens Experience en voor ouders een informatieavond. En natuurlijk zijn ze samen van harte welkom tijdens de Open Dagen.

Het Huygens College vindt het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen op school, en dat lukt altijd snel dankzij de kenmerkende persoonlijke sfeer. Voor de nieuwe leerlingen wordt in september een brugklaskamp georganiseerd waardoor ze hun nieuwe klasgenoten en hun mentor snel leren kennen. Goed leren samenwerken is daarbij een belangrijk onderdeel. Doordat ouderejaars leerlingen als junior mentor meehelpen, zorgt het brugklaskamp voor een brede kennismaking met de school.

Het Huygens College behaalt goede resultaten. Kenmerkend voor de aanpak van de school is dat de betrokkenheid van de leerlingen wordt gestimuleerd. Zo zijn er ‘klankbordgroepen’ die met de schoolleiding bespreken wat goed gaat en wat beter kan. Ook ‘Huygens Extra’ speelt een belangrijke rol want daarmee krijgen de leerlingen de mogelijkheid om een keuze te maken voor sport, science, cultuur of business.

Naast de speciale vwo-klassen kiest het Huygens College voor een tweejarige brugperiode met combinatieklassen. Hierdoor wordt uitstel van keuze gerealiseerd en ontstaat ruimte voor persoonlijke groei van leerlingen.

Zo geeft het Huygens College ‘persoonlijk’ op verschillende manieren vorm, en mag dat met recht kenmerkend voor de school genoemd worden.