Skate4daagse bij HSC De Draai; doe je mee?

Sport
Jong en oud leert veilig skaten en skeeleren op de Koggewaard.
Jong en oud leert veilig skaten en skeeleren op de Koggewaard. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD - Skaten of skeeleren voor het hele gezin, jeugd én volwassenen. Doe maandag 30 augustus tot en met zondag 5 september mee met de KNSB Skate3Daagse bij HSC De Draai. Ga gedurende deze week vier keer de weg of skeelerbaan op om lekker te skaten. Er kan gekozen worden uit vier verschillende afstanden: een totale afstand van vijf, tien, vijftien of twintig kilometer. “De lengte van Skeelerbaan Koggewaard in Hensbroek is 200 meter, dus je kiest om 25, 50, 75 of 100 ronden per keer te skeeleren”, legt Mart Kuiper namens HSC De Draai uit. “Dat is prima te doen met een stukje muziek erbij en de openstelling van de koek en zopie op een verlichte skeelerbaan; speciaal voor dit evenement is de skeelerbaan open en sfeervol aangekleed.”

Doordeweeks kan er van 17.00 tot 20.00 uur geskeelerd worden en in het weekend van 10.00 tot 13.00 uur. Mart: “Op maandag en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur vinden trainingen plaats voor wedstrijdrijders. Deze worden aangepast, zodat de Skate4Daagse doorgang kan vinden. Zaterdag tussen 09.00 en 10.00 uur is er jeugdschaatsen op de skeelerbaan. Ook dan spelen de trainers daarop in en passen zij de lessen aan, zodat kan worden deelgenomen aan de Skate4Daagse. De vrijwilligers van de verschillende verenigingen helpen op de skeelerbaan aan de Burgemeester Kooimanweg in Hensbroek om de skate4daagse tot een succes te brengen. Zij rekenen op jullie komst, dus wees erbij. En spreek met je maatjes af om samen op een zelf gekozen tijdstip, te komen skaten of skeeleren op de Skeelerbaan in Hensbroek.” De kosten zijn € 5,- per deelnemer. Bij het volbrengen van de skate4daagse ontvang je een exclusieve medaille van de skeelervereniging Koggenwaard, als bewijs van je behaalde prestatie.  

Clinics voor jong en oud

Dinsdag 31 augustus beginnen ook weer de lessen inline skaten en de skeelerclinics voor jeugd vanaf twaalf jaar en volwassenen. Vervolgens worden nog drie weken clinics gegeven op de dinsdagen. Alle activiteiten zijn op de skeelerbaan in Hensbroek. De trainers van HSC de Draai begeleiden de leden op deskundige wijze en met veel enthousiasme. Mart: “Ze geven technische aanwijzingen op maat, waarbij men prettig en veilig leert sporten. Veiligheid en techniek is de basis om daarin te groeien. Het uiteindelijke doel? Dat is toch vooral plezier hebben in het sportief bezig zijn!” De eerste clinic staat in het teken van de skate4daagse. Daar krijgt men instructies om zo efficiënt mogelijk te skaten of skeeleren voor het volbrengen van de gekozen afstand. Vervolgens maakt de skater zelfstandig een keuze om op een van de andere dagen de vierdaagse volbrengen! Deelname kost per keer € 5,-. De clinics zijn dinsdag 31 augustus en 7, 14 en 21 september van 19.00 tot 20.00 uur. Uit veiligheidsoverweging draagt iedere deelnemer een helm en ellenboog- hand- en knie-bescherming. 

Meer weten? Bel Mart Kuiper via 06-51429174. Een Whatsapp sturen kan ook. Vooraf aanmelden is overigens niet noodzakelijk; belangstellenden zijn altijd welkom.

De Heerhugowaardse schaatsclub is aangesloten bij de KNSB en gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen aan recreant-jeugdschaatsers en schaats- en skeelerwedstrijdrijders in alle leeftijden. De skate4daagse en de inline skate/skeelerclinics starten in dezelfde week. Meer info op www.schaatsen.nl/actiepagina-s/skate4daagse, www.hscdedraai.nl en www.koggewaard.nl.