Vlammende start fundament voor nieuwe zege Hood Atleten

Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Joris Dekker Bouw heeft de koppositie in de DEZA Kozijnen-Cup op overtuigende wijze geconsolideerd. Tegen Esdegé-Reigersdaal kwam de ploeg in de eerste minuut al achter, maar had het halverwege het duel al een 1-5 voorsprong in handen. Dankzij twee treffers van Ton Roos kwam Esdegé-Reigersdaal bij momenten nog wel wat dichter, maar het zou nooit een bedreiging vormen voor de koploper. In de laatste acht minuten produceerde Joris Dekker Bouw nog vier opeenvolgende doelpunten om tot een 3-11 te komen. Rick Does kende een fantastische avond en was met zeven (!) goals de topscorer aan de kant van de lijstaanvoerder.

Hood Atleten blijft de eerste achtervolger nadat het tegen ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken de vierde overwinning op rij boekte. De ploeg schoot uitstekend uit de startblokken en stond na tien minuten al met 0-4 voor. Vijf minuten later was de marge vergroot naar zes en was de wedstrijd wel gespeeld. ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken toonde in het vervolg van het duel wel herstel, al was de uiteindelijke 3-9 nederlaag onvermijdelijk. Mohamed Abdelali was met een hattrick belangrijk voor Hood Atleten, dat in totaal vijf verschillende doelpuntenmakers kende.

Gofilex blijft zich ook mengen in de strijd om de bovenste plekken nadat het te sterk was voor L’Arcade. Middels treffers van Maarten Demaret en Timo Holtkamp nam Gofilex het heft in handen in dit duel, maar een kwartier voor tijd werd de spanning teruggebracht nadat Bohdi Allard trefzeker was namens L’Arcade. In de dertigste minuut tekende Dylan Barsingerhorn voor de belangrijke 1-3 en hiermee ook de drie punten voor de nummer drie van de ranglijst.

New Basic liet een steek vallen en moet na de nederlaag tegen Fc Broederschap een duidelijk gat laten ten opzichte van de bovenste twee plekken. De ploeg begon het duel prima en had door doelpunten van Boyd Bingels zowel een 1-0 als een 2-1 voorsprong in handen. Fc Broederschap toonde echter veerkracht en kwam in de 28e minuut voor de tweede keer langszij. Akinc Somuncu zorgde vervolgens voor de eerste voorsprong en nam ook de 2-4 voor zijn rekening. In de slotfase was de tweede treffer van L’Houssaine Taghlaoui goed voor de 2-5 eindstand en hiermee ook de tweede overwinning voor Fc Broederschap.

Stuijt Infra GWW wist niet te profiteren van de misstap van New Basic en ging zelf ook onderuit. Sunrise zonwering b.v. nam al snel een 0-2 voorsprong en in het vervolg van het duel was Stuijt Infra GWW constant veroordeeld tot achtervolgen. Tien minuten voor tijd bracht Remon Zilver de nummer vijf van de ranglijst terug tot 2-3, maar hierna gooide Tim van Kraats het duel in het slot met twee belangrijke doelpunten. Stuijt Infra GWW deed voor de statistieken in de laatste paar minuten nog wel wat terug, maar moest een 4-6 nederlaag incasseren.

Bouwbedrijf Bert Groot is terug in het linkerrijtje na een 5-2 overwinning op Loogman Carwash Heerhugowaard. Zo gemakkelijk als dat de uitslag doet vermoeden ging het zeker niet voor Bouwbedrijf Bert Groot, dat na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aankeek. Remko Brouwer stond echter op en bracht zijn ploeg met twee treffers langszij. Twaalf minuten voor tijd was de eerste voorsprong een feit voor Bouwbedrijf Bert Groot en luisterde de doelpuntenmaker naar de naam Rob Groot. In de slotfase wist Brouwer wederom twee keer het net te vinden en zo drie belangrijke punten binnen te slepen.

FC Atlas laat dure punten liggen

In de achtste speelronde in de Jos Kamp Assurantiën cup verspeelde FC Atlas de tweede plaats door gelijk te spelen tegen Groot in Kluswerk. Bovenin blijft koploper debestevergelijkingssites.nl maar winnen en pakte MEUBELZORG onderin een puntje tegen Adviesgroep het Raadhuis.

Chelsea is de laatste tijd het spoor bijster en verloor van middenmoter Zonneveld Elektro. Tot vijf minuten voor tijd ging de strijd redelijk gelijk op (3-1), maar hierna ging het door onder meer een glaszuivere hattrick van Stefan Zonneveld ineens erg hard. Uiteindelijk won Zonneveld met 8-1 en is Chelsea in poule B in de gevarenzone beland.

Groot in Kluswerk nam in de openingsfase twee keer de leiding tegen het sterke FC Atlas, maar kon de overwinning net niet over de streep trekken. Pas in de slotfase scoorde Khalid Ezhar de gelijkmaker, maar kon toch niet voorkomen dat zijn team twee dure punten liet liggen in de strijd om de tweede plaats.

Rick Schilder was op dreef voor Jos Kamp Assurantiën in de wedstrijd tegen Van Dijk Borstelwerken.nl. Hij scoorde drie maal en zijn team won met 6-2. Jos Kamp blijft hierdoor bovenin goed meedraaien; Van Dijk is na een goede start wat weggezakt en is nu middenmoter.

ZVV De Draai / D&B The Facility Group hield de schade enigszins beperkt tegen de sterke koploper debestevergelijkingssites.nl. Het kon echter niet voorkomen dat Emre Bahar vijf keer scoorde en hierdoor klom naar een fraaie gedeelde derde plaats (14 doelpunten) in de Joosten Staalbouw Topscoorderstrofee. ZVV De Draai staat nu op de voorlaatste plaats.

Op acht punten achterstand op de koploper klom Tips Thailand naar de tweede plaats na een 3-1 overwinning op NVDB. Na ruim tien minuten spelen bracht Dennis van Diepen NVDB op voorsprong, maar Sander Hillegers en Rick Vlaar zetten Tips op het juiste spoor. In een spannende slotfase besliste Danny Kroon dit duel definitief in het voordeel van Tips Thailand.

In de laatste wedstrijd van de avond behaalde het op de laatste plaats staande MEUBELZORG een verdienstelijk 3-3 gelijkspel tegen Adviesgroep het Raadhuis. Tot ruim tien minuten voor tijd stond MEUBELZORG zelfs verrassend met 2-0 voor, maar binnen vijf minuten draaide de adviesgroep de rollen volledig om (2-3). In de laatste minuut zorgde Florian Saft er echter voor dat MEUBELZORG toch nog een puntje overhield aan dit duel.