Robert Pouw van EBI-Sports behaalt tweede Dan judo

Sport
Robert Pouw (tweede van links) met zijn trainer Frank en valpartners Stan en Robin.
Robert Pouw (tweede van links) met zijn trainer Frank en valpartners Stan en Robin. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Judotrainer Robert Pouw van Judoschool EBI-Sports uit Langedijk en Tuitjehorn heeft afgelopen zaterdag in Beverwijk de tweede Dan judo behaald. 

Hij had de vier onderdelen van zijn examen goed voorbereid met Chris, Robin en Stan. Helaas bleek bij het aanmelden bij de hoofdjury dat dat niet mocht volgens de regels en moest er even geschakeld worden. Er mocht er dus één niet meedoen en daardoor deed zijn zoon Stan de twee techniekonderdelen en moest Robin opeens twee in plaats van één kata’s doen. Omdat hij het kata met Chris al goed had getraind, lukte het ook prima met Robin en mag hij, na een pittig examen waar veel moest worden gedemonstreerd, vanaf nu de tweede Dangraad dragen.

Op de zondagochtend werd er in dezelfde zaal de finale ronde van de West Friese Judo Competitie gejudood. Het jeugdteam dat dit seizoen samen met Beentjes Judo uit Alkmaar een team vormt, had een pittig jaar in de Hoofdklasse. Helaas werd er dit seizoen maar één wedstrijd gewonnen maar dat was wel tegen de kampioen. Volgend jaar gaan ze weer een stapje lager, in de eerste klasse, judoën. 

In de middag was het seniorenteam aan de beurt. Het team stond vooraf op de tweede plaats en er was voor de podiumplekken nog van alles mogelijk. De eerste ronde was tegen concurrent Hajime uit Alkmaar. Het ging gelijk op, maar mede doordat het team van EBI-Sports de twee zwaarste gewichten miste, werd er nipt met 8-6 verloren. De tweede ronde was tegen Frits van de Werff uit Hoorn en daar werd met 8-6 van gewonnen. Zo werd het team van EBI-Sports dit seizoen derde en judoot het volgend jaar ook weer in de tweede klasse. Het team bestond vandaag uit; Joop Poland, Bart van Duin, Quando Nijenhuis, Mats Timmerman en Chris Jonker.

Voor meer informatie over de Judoschool uit Langedijk en Tuitjenhorn kun je kijken op www.ebisports.nl of bellen met 06-51807361.

Het jeudteam
Het seniorenteam, Joop, Bart, Quando, Mats, Chris en coach Frank (midden) behaalden de derde plaats.