LSVV verliest derby uit tegen AFC’34 met 4-0

Tegen zijn oude ploeg kon Brian-Paul Tesselaar (rood uit-shirt) niet tot scoren komen.
Tegen zijn oude ploeg kon Brian-Paul Tesselaar (rood uit-shirt) niet tot scoren komen. (Foto: Michel Bes: Facebook.com/MBSportfotografie)

LSVV had de laatste drie wedstrijden positief afgerond en 9 punten bij kunnen schrijven en staat met 22 punten uit 18 wedstrijden op een 9e plaats. Uit de gevarenzone om geen nacompetitie te hoeven spelen. Daarentegen staat AFC’34 op derde plaats in de eerste klasse.

Binnen vier minuten nadat scheidsrechter Rob Wassink LSVV de aftrap liet nemen deed zich voor de thuisclub al de eerste kans voor echter LSVV-keeper Job Rouwhorst wist het schot te pareren en ging in de herkansing de bal rakelings naast het LSVV-doel. AFC’34 drong al weer snel aan met een snelle aanval over rechts die door Ties Glas uit een voorzet werd afgerond 1-0. Even later deed zich de kans voor en het schot van Toine Merk belandde in de handen van keeper Mike Wesselink. AFC’34 schakelde snel om en zette LSVV onder druk. In hun aanval werd LSVV-verdediger Kick van den Berg gepasseerd en met een keihard schot bracht Daliei Afouzar de stand op 2-0.

Helaas moest al in de twintigste minuut Joost Groenveld geblesseerd het veld verlaten, die werd vervangen door Aidan Wijker. Jordi Cretier kreeg een spaarzame kans om te scoren echter ging naast het doel van AFC’34. Vervolgens ging AFC’34 weer sterk in de aanval en met rake kopbal scoorde Huid Sprenkeling 3-0. AFC’34 wist gewoon dat een overwinning een zekerheid was en speelde rustig de eerste helft uit. Na de rust drong LSVV even sterk aan en uit een van hun weinige corners werd door Kick van den Berg krachtig ingetrapt echter kwam in handen van hun keeper Mike Wesselink, die de bal meenam om uit te trappen echter kwam buiten zijn strafschopgebied wat na enig LSVV-protest resulteerde in een vrije trap voor LSVV. Boy Kansen die veelal de vrije trappen neemt en schoot keihard echter ging helaas naast. LSVV kwamen steeds sterker in hun eigen spel en drongen hun tegenstander terug op eigen helft. Een spaarzame kans voor LSVV werd gepareerd door de Alkmaarders. Om toch iets te forceren bracht LSVV in de 70e minuut drie wissels in het veld. Maik den Iseger, Brian-Paul Tesselaar en Martijn Grooff werden respectievelijk gewisseld door Raul Bruin, Thom van Overbeek en Tim de Nijs. Wederom voerde LSVV de druk op de Alkmaarders en met een snelle LSVV-aanval kwam Aidan Wijker voor een grote kans echter zijn schot belandde helaas in het zijnet.

Het lukte LSVV gewoonweg niet om iets terug te doen en kwam het einde van de deze derby in zicht. In de slotfase wist invaller Boris Zanoli de stand op 4-0 te brengen. Volgens LSVV-trainer moet zijn voorhoede veel meer energie leveren en is futloos wat zal moeten veranderen anders ‘Ga ik het veranderen’. LSVV speelt 26 maart thuis tegen Fortuna W’veer aanvang 14.00 uur