LSVV faalt thuis tegen Fortuna W’veer en verliest met 0-3

Het in grote getale opgekomen publiek ziet hoe Bas Kansen de bal weet weg te koppen.
Het in grote getale opgekomen publiek ziet hoe Bas Kansen de bal weet weg te koppen. (Foto: Michel Bes: www.facebook.com/MBSportfoto)

De pupil van de week Jack van der Gragt JO10-1 gaf het goede voorbeeld door te scoren tegen Fortuna W’veer. LSVV kwam goed uit de startblokken en was in het eerste kwartier de bovenliggende partij.

LSVV kwam in de beginfase tot enkele mogelijkheden, maar wist deze niet te benutten. Vervolgens zakte het samenspel van LSVV weg en werd hun tegenstander sterker. In de 20e minuut kwam Brian Paul Tesselaar alleen voor de keeper echter zijn schot ging net naast. Er was er ook aan de andere kant een grote kans. Rouwhorst bracht goed redding.

Ook na de rust begon de thuisploeg naar behoren. Het eerste doelpunt viel echter toch aan de andere kant. Een voorzet van de rechterkant werd niet verdedigd wat de 0-1 opleverde. Het samenspel van Fortuna W’veer was hierna uitstekend, bij LSVV leken de koppies wel te hangen. De opbouw van achteruit strandde bij de middenlijn en zo kwam LSVV nauwelijks tot een kans om te scoren. In de 60e minuut werden Brian Paul Tesselaar en Kick van de Berg gewisseld door Thom van Overbeek en Tim de Nijs. In de 67e minuut viel Bas Kansen uit vanwege een blessure en werd gewisseld door Martijn Schroeijers. Met wissels van Maik den Iseger en Martijn Grooff door Sven de Ruiter en Jelmer Al in 79e minuut wilde LSVV een ultieme poging doen om iets te forceren.

De kansen vielen aan de andere kant. Door uitstekend keeperswerk door Job Rouwhorst gedurende de gehele wedstrijd bleef de schade beperkt. Toch viel de 0-2 al in minuut 82, een redding van Rouwhorst bleek niet voldoende en via een kluts viel de bal alsnog binnen. In de laatste minuut nog een terecht gegeven penalty voor Fortuna W’veer die in eerste instantie wederom werd gepareerd door Rouwhorst, maar in 2e instantie afgerond wat de stand op 0-3 bracht.

Als LSVV als men de nacompetitie wil ontlopen dan zal het uit een ander vaatje moeten tappen en zich als team beter moeten presenteren. Op 2 april speelt LSVV voor een nieuwe kans thuis tegen Assendelft om 14.00 uur.