Streekproducten van Bakkums Boetje: smaakvol én vers

Partnerbijdrage
Susan Bakkum is de trotse eigenaar van Bakkums Boetje.
Susan Bakkum is de trotse eigenaar van Bakkums Boetje. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HEERHUGOWAARD - Vier de fusie van Heerhugowaard en Langedijk met een heerlijke Dijk-en-Waardse koolschotel! Voor de lekkerste streekproducten ben je bij Bakkums Boetje aan het juiste adres, dé verswinkel van Heerhugowaard. Je kunt er terecht voor groene asperges, kruimige aardappelen en zoete aardbeien. En dat niet alleen: je vindt er ook de smaakvolle zuurkool van de befaamde Langedijker zuurkoolproducent Kramer.

Susan Bakkum is de trotse eigenaar van Bakkums Boetje. In 2014 begon zij met de verkoop van groene asperges uit Noord-Holland. Inmiddels heeft ze talloze versproducten in het assortiment; van wortelen en eieren tot zuivel en tulpen met bol. De smaakvolle producten worden geteeld door de familie Bakkum zelf, of komen van ondernemers uit de omgeving, zoals Kramer Zuurkool. 

Ketchup en kruiden

Susan vertelt: “Klanten komen bij ons voor het heerlijke eten, de cadeaupakketten én om nieuwe gerechten te proberen. Wij telen zelf onze aardappelen, wat erg lekker is in combinatie met de zuurkool. Ik geef graag tips, zoals welke worst, ketchup en kruiden hier het beste bij passen. We verkopen ook spitskool van TB&S uit Langedijk. Daarnaast hebben we heerlijk Langedijker Bier en wijn uit Heerhugowaard. Dit verwerken we in de pakketten. Met onze Dijk-en-Waardse eerstelingen en prei kun je een heerlijke koolschotel maken. Een Langedijker biertje erbij en genieten maar!” De passievolle ondernemer geeft haar klanten graag recepten mee. “We merken dat dit echt gewaardeerd wordt. Daardoor gaan mensen meer verse producten proberen.” 

Dijk-en-Waardse koolschotel

Dit heb je nodig: 500 gr rundergehakt, 2 el olijfolie, 1 witte (spits)kool in reepjes, 1 prei in ringetjes, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes geperste knoflook, 2 tl kerriepoeder, peper en zout, aardappelpuree (Dijk-en-Waardse eerstelingen, melk en boter gestampt), 200 gram geraspte kaas, 4 tomaten in plakjes.

Zó maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt rul in hete olie. Schep het uit de pan. Roerbak de kool, prei en ui met de knoflook, kerriepoeder, peper en zout 5 minuten in het braadvet. Leg in de ovenschaal een laagje groenten, dan gehakt, dan weer een laagje groenten. Bereid de aardappelpuree en doe de helft van de geraspte kaas erdoor. Verdeel de puree over de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaat over de puree. Bestrooi het geheel met geraspte kaas. Plaats de ovenschotel 30 minuten op het rooster in het midden van de oven. Eet smakelijk!