Recreatievoetbal: Late treffers bezorgen Autobedrijf John Visser eerste koppositie

Het recreatiezaalvoetbal is weer gestart.
Het recreatiezaalvoetbal is weer gestart. (Foto: AdobeStock)

HEERHUGOWAARD - In de eerste speelronde van de L’Arcade Administratie-Cup heeft Autobedrijf John Visser zich gelijk laten gelden. Een goede start tegen VHC Jongens B.V. werd beloond met een voorsprong, maar toch bood VHC Jongens B.V. lang goed tegenstand en kwam het mede dankzij een schitterende goal van Jeroen Kossen terug in de wedstrijd. Vooral in de laatste tien minuten wist Autobedrijf John Visser de wedstrijd naar haar hand te zetten en was vooral het prachtige schot van Steije Kee een hoogtepunt. Max Visser was met vier treffers ook in goeden doen en had zo een belangrijk aandeel in de uiteindelijke, toch wel geflatteerde 8-2 overwinning.

Dankzij deze marge van zes doelpunten is de koppositie een feit voor Autobedrijf John Visser, dat wel twee ploegen met vijf doelpunten verschil zag winnen. Als eerste was dat Café Muizenvreugd, de ploeg die nog steeds de titel uit 2019 verdedigd. Tegen Energy Trust kwam het uitstekend uit de startblokken en was het al snel 0-3. Embre Akbulut deed na een goede balverovering wel wat terug, maar nadat hij niet veel later geblesseerd raakte moest zijn ploeg tijdelijk zonder wissels verder. Hierdoor stapelden de problemen zich verder op voor Energy Trust, dat uiteindelijk met 2-7 zou verliezen. Stefan Slot was met een hattrick de meest trefzekere speler aan de kant van Café Muizenvreugd.

Terug van weggeweest

Na een afwezigheid van een aantal seizoenen zijn Ilias Aitkassi en Mounir El Fakiri ook weer terug in de L’Arcade Administratie-Cup en beide spelers lieten zich gelijk gelden. Met hun ploeg Rijkspolder/Steakhouse Marrakech kwamen zij in actie tegen Kieskeurig en ging het toch nog lang gelijk op. Zo kwam Kieskeurig op een 0-1 voorsprong nadat Arjan Bouwes bij de tweede paal attent was na een snel genomen vrij trap. Toch groeide Rijkspolder/Steakhouse Marrakech steeds meer in de wedstrijd en kwam dat ook tot uiting op het scorebord. Mede dankzij drie goals van Ilias Aitkassi, vier van El Fakiri en goed keeperswerk van Christian May liep de ploeg steeds meer uit en was de overwinning een feit. Jordy van der Ham wist met een harde vrije trap de pijn nog wel iets te verlichten voor Kieskeurig, dat uiteindelijk wel een 2-7 nederlaag moest incasseren.

Zestien treffers in één duel

Deze avond vielen er sowieso veel treffers te noteren, waarvan de meesten vielen in het duel tussen Reyez! en Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging. Beide ploegen speelden aanvallend zaalvoetbal en maakten er op die manier een interessante wedstrijd van. Geen van beide ploegen wist echt een groot gat te slaan en dus bleef het heel lang spannend. Uiteindelijk was het Reyez! dat aan het langste eind wist te trekken en de doelpunten onder vijf spelers wist te verdelen. Bij Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging wist Danny Konijn het vaakst het net te vinden (drie keer), maar zijn doelpunten konden de 9-7 nederlaag niet voorkomen.

Presenteerblaadje

Doelpuntrijk was ook de strijd tussen De Heertjes/Albinotrouwringen 1 en EV Wonen Makelaardij 1. De Heertjes/Albinotrouwringen 1 had dit duel dankzij de fantastisch spelende Daniël Vos (vijf doelpunten) lang onder controle, maar zag de jonge ploeg van EV Wonen Makelaardij 1 tegen het einde van de wedstrijd steeds dichterbij komen. Beslissend was uiteindelijke de treffer van Rick Stouten, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Daniël Vos en van dichtbij binnen schoot. EV Wonen Makelaardij 1 probeerde nog wel langszij te komen, maar miste toch wel echt de rust aan de bal om er meer uit te halen. Wel positief was het feit dat maar liefst zes verschillende spelers tot scoren kwamen aan de kant van EV Wonen Makelaardij 1, een teken dat de ploeg mogelijk over voldoende scorend vermogen zal beschikken om het de rest van de ploegen in deze concurrentie lastig te maken. Op de eerste avond koopt de ploeg daar nog echter niets voor en dient het zich te herpakken na de 7-6 nederlaag.

De Praktijk wist ook de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen, al was dat wel nipt tegen Schildersbedrijf Mol. Deze laatste wedstrijd van de avond eindigde mede dankzij twee goals van Rick Schepers in een 3-2 overwinning voor De Praktijk.

Goede start Renses Automobielbedrijven in Jos Kamp Assurantiën cup

Renses Automobielbedrijven is het nieuwe seizoen in de strijd om de Jos Kamp Assurantiën cup uitstekend gestart. In de openingsronde in de op een na hoogste klasse (poule B) klopte het SPITS-Medicijnuitgifte op Maat overtuigend met 4-1. De meest spectaculaire wedstrijd was de clash tussen Tips Thailand en Chelsea, een wedstrijd waarin elf doelpunten vielen, waarvan twee in de laatste minuut. De eerste koploper is debestevergelijkingssites.nl, dat Jos Kamp Assurantiën met 5-1 versloeg.

Bevliegingen

Renses Automobielbedrijven kwam snel op voorsprong tegen SPITS – Medicijnuitgifte op Maat door Sebastiaan Keus, maar via Cas de By kwam SPITS langszij. De 1-1 tussenstand bleef lang op het bord staan, maar in de laatste tien minuten kwam Renses toch op rozen te zitten door twee bevliegingen van Sander Tjeertes. In de laatste minuut bepaalde Sebastiaan Keus de eindstand op 4-1 en zijn de eerste drie punten al binnen voor Renses.

Ook Zonneveld Elektro begon goed aan het nieuwe seizoen en klopte Horizon Transport & Koeriersdiensten overtuigend met 3-0. Zoals altijd is Eliseo Cardenas van grote waarde voor zijn team en dat bewees hij nu ook maar weer eens. Hij scoorde tweemaal en ook Richard Schouten wist een keer het net te vinden.

Puntje

Het talrijke publiek in de Deimoshal zat op het puntje van zijn of haar stoel bij de wedstrijd Tips Thailand – Chelsea. Chelsea scoorde er in de eerste 22 minuten lustig op los via Joey van Esveld (drie doelpunten!), Jorisjan Neefjes en Eugene van Esveld en leidde toen al met 5-1. Tips Thailand leek hierna pas wakker geschud en begon toen aan een opmars. In de laatste minuut scoorde Sander Hillegers de gelijkmaker (5-5) en hierna leek de strijdbijl begraven, maar wie anders dan Joey van Esveld dacht daar anders over: vlak voor de zoemer bezorgde hij Chelsea toch de volle buit (6-5)!

Het team van Damclub SNA is dit seizoen samengegaan met De Heertjes 3 en heeft als nieuwe naam De Heertjes 3 / Hot&Tot Watches. Het speelde zijn eerste wedstrijd tegen Vakantiehuis Thandiwe, dat via Danny Florijn en Ralph Kocken al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Het nieuwe team van De Heertjes begon hierna echter al te draaien en kwam door twee doelpunten van Brian Winters langszij. Het vakantiehuis kwam opnieuw op voorsprong, maar de ervaren krachten Marc Roeleveld, Jos Morsch en Arnoud de Bruijne zorgden ervoor dat het nieuwe en nog niet op elkaar ingespeelde team van De Heertjes toch wel verrassend met 5-3 won.

Grote man

Danny van Dijk was weer eens de grote man bij Van Dijk Borstelwerken.nl. Hij scoorde drie keer in de wedstrijd tegen NVDB en zorgde zo voor de helft van de doelpuntenproductie van zijn team. Het werd uiteindelijk 6-3 voor Van Dijk.

De avond werd afgesloten met de wedstrijd debestevergelijkingssites.nl versus Jos Kamp Assurantiën. Halverwege de wedstrijd stond debestevergelijlingssites.nl al met 3-0 voor (o.a. door twee doelpunten van Moussa Sabili) en deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Het werd uiteindelijk 5-1 voor debestevergelijkingssites.nl, dat vanwege het beste doelsaldo de eerste koploper is.