10 vragen aan Paul de Bakker

Algemeen
Paul de Bakker
Paul de Bakker ((Foto: aangeleverd))

Antwoord op de vraag van Jesse Kaan: Hoe is het om samen met je neef in het bedrijf van jullie vaders te werken?

Tot nu toe bevalt dat prima! En dus zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Maar ja, wat wil je ook, we werken iedere dag met Mercedes en Porsche, de twee mooiste automerken! Niek en ik zijn al 29 jaar neven, daarnaast zijn we al heel lang vrienden, nu ook collega’s en wie weet in de toekomst compagnons. Wij kunnen het gewoon goed met elkaar vinden en ook met de rest van de familie trouwens haha.

Wie bent u?

Paul de Bakker, 29 jaar, opgegroeid en woonachtig in het prachtige Langedijk. Samen met mijn vriendin Sonia de Waard woon ik nu in Zuid-Scharwoude. Sonia is ook een echte Langedijkse.

Ik heb na de basis- en middelbare school gestudeerd aan de IVA in Driebergen. School vond ik altijd erg leuk maar in huiswerk maken en leren was ik niet bepaald actief. Op de IVA veranderde dat. Ik heb daar een zeer leerzame en leuke tijd gehad. Daarna werkervaring opgedaan ‘buiten de deur’ en in december 2017 officieel in dienst getreden bij Bossen & de Bakker, het autobedrijf dat mijn opa Klaas de Bakker en zijn compagnon Gerrit Bossen in 1961 zijn begonnen.

Van wie bent u dr ien?

Van Cor en Christina de Bakker. Mijn vader is een echte Langedijker en altijd autoliefhebber geweest net als zijn broer (mijn oom) Jan de Bakker. Samen hebben zij in 1992 Bossen & de Bakker overgenomen. Een hobby van mijn vader is rallyrijden en inmiddels heeft dat ook mijn interesse. Afgelopen oktober heb ik samen met mijn vader de Tulpenrallye van Frankrijk naar Nederland gereden. Prachtig! Dat smaakte naar meer. 

Mijn moeder is geboren in Nootdorp en daarna naar Eerbeek verhuisd. Mijn ouders hebben elkaar in Eerbeek ontmoet, waar mijn vader in die tijd bij BMW werkte. Toen mijn vader in Langedijk wilde settelen, ging mijn moeder natuurlijk mee. 

Mijn moeder is jarenlang met veel plezier juf op De Wijde Veert geweest.

Wat heeft u met dit dorp?

Eigenlijk alles want ik woon er graag en ik zou ook niet zomaar ergens anders willen wonen. Ik heb een hele fijne jeugd gehad aan de Hooiakker, altijd spelen met mijn broer Tom en alle buurtkinderen en later in het Duizendeilandenrijk waar ik graag op het water te vinden was met vrienden. 

Ik werk er, ik sport er (tennis bij TC Langedijk en natuurlijk bij Activ8 van mijn vriend Jesse Kaan) en ik recreëer er graag (liefst op het water met onze boot). 

Tevens wonen veel vrienden van ons in Langedijk. We hebben hier alles!

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

Beetje standaard verhaal, maar zo waar: het water in onze gemeente! En dan met name het Duizendeilandenrijk en de Noorderplas. Zeker in een bootje maar wat heb ik vorige winter ook genoten op het ijs! Dat was alweer even terug maar zo leuk. En dan een paar maanden later weer genieten op datzelfde water vanuit onze boot.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Dat is zonder meer dat ik Sonia heb leren kennen in de kroeg! Ik zat bij Sonia’s broer op school en via hem leerde ik Sonia kennen tijdens Oud en Nieuw in de Roode Leeuw. Wat ik toen nog niet wist, Sonia was die avond (31 december) ook jarig. Dus die datum en die gelegenheid zijn mij zeer dierbaar!

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Nu Langedijk straks samen met Heerhugowaard een grote gemeente vormt, kan ik alleen maar hopen dat het prachtige Langedijk hetzelfde karakter blijft houden.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Doe vooral wat je leuk vindt! Dat hebben mijn ouders en mijn broer mij vaak meegegeven. Ik heb mij nooit gepusht gevoeld. Ik moest zelf ontdekken waar en wat bij mij zou passen, eerst wat school betreft en daarna qua werk. Nergens spijt van, integendeel, maar wel heel blij met wat ik nu doe.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Dat ik vroeger altijd dacht dat ik later iets met dieren in Afrika zou gaan doen. Op de paardekrachten na, is dat geen werkelijkheid geworden.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Lars de Waard, broertje van Sonia, werkzaam bij De Waard Transport. Net als Bossen & de Bakker een familiebedrijf met een lange historie in de gemeente Langedijk. Kun je iets vertellen over het soort vracht dat jullie vervoeren, vroeger en nu?