'De Verrassing' aan De Waterkant
'De Verrassing' aan De Waterkant (Foto: aangeleverd)

Emotionele voorstelling over dementie

ALKMAAR - 'De Verrassing' is een muziektheatervoorstelling voor mensen met dementie, hun partner, kleinkind, hulpverlener, vriend en belangstellenden. Deze voorstelling wordt op 19 februari om 19:30 uur gespeeld bij De Waterkant Alkmaar. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Onlangs hebben we kunnen lezen - klik hier - hoe actueel het thema dementie is. Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren stijgen. Een stukje bewustwording omtrent dit thema is alleen maar goed.

Voor wie

De voorstelling is vooral bedoeld om mensen met dementie samen met de familie en verzorgers een blij, ontspannen, muzikaal en theatraal uur te bezorgen. Er wordt een verjaardagsfeest georganiseerd en iedereen is welkom. Het is een feest van herkenning middels luisteren, zingen en dansen. De voorstelling laat zien hoe moeder, maar vooral haar kinderen worstelen met haar dementie. De karakters, dochter en zoon, zijn zo opgebouwd dat zij de vele kanten, confrontaties en veranderingen in de omgang met iemand met dementie belichten. Lukt het hen te verbinden door anders te communiceren en in het nu te stappen?

'De Waterkant' is te vinden aan Kanaaldijk 301. Tickets en info via dementiepodium.nl.

Meer berichten