Vuurtoren blijkt ufo te zijn (satire)

Algemeen
Een ware 'complotwending' in Egmond
Een ware 'complotwending' in Egmond Foto: Ravioli

EGMOND AAN ZEE - Het zal weinigen ontgaan zijn. In Egmond aan Zee is namelijk onlangs een ultrageheim ufo-dossier uitgelekt over geheime operaties in het dorp. Een opvallende vinding in deze gaat over de vuurtoren J.C.J. van Speijk. Zo blijkt ‘het lichtbaken van Egmond’ in werkelijkheid een ufo te zijn. Volgens onderzoeksjournalist Frans Anders is er sprake van een ware ‘complotwending’.

Rubriek: Satire met Michel Ranzijn en Ravioli

‘Ik vond ‘m eigenlijk altijd al op een raket lijken’

De een noemt het een openbaring, de ander kan het nog steeds niet bevatten. ‘’Hoe is het mogelijk’’, vraagt de Egmondse (comp)Lotte zich af, die de vuurtoren eigenlijk ‘altijd al op een raket vond lijken’.

Defensie

Het Egmondse ministerie van Defensie heeft beelden vrijgegeven van een testvlucht van de vuurtoren. De beelden zijn gemaakt ergens tussen 2012 en 2043. Vooral dat laatste geeft weer stof tot nadenken bij Lotte. Het ministerie geeft de beelden vrij, zo staat in een verklaring, om elk misverstand weg te nemen. Frans Anders meent dat het laatste woord over de recente openbaringen nog niet is gesproken.

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst. Meer satirisch nieuws uit Echtmond? Check deze van vorige week..