'Hopelijk houden we uitgaanspubliek zo in Bergen' - Voortaan verruimde openingstijden voor horeca

Nieuws

BERGEN - In de nieuwe beleidsregels Gastvrij Bergen 2 wordt de uiterste toegangstijd van 01.00 uur voor horeca losgelaten. Horeca die op vrijdag- en zaterdagavond langer open is, kunnen gasten tot de sluitingstijd van 03.00 uur verwelkomen.
Voorwaarde is wel dat de horeca twee toezichthouders inzet, die bereikbaar zijn via Whatsapp. Voor deze nieuwe manier van werken wordt eerst een convenant tussen gemeente en horeca gesloten. De nieuwe werkwijze komt voort uit het nieuwe horecabeleid Gastvrij Bergen 2 dat op 5 juli is vastgesteld.
De nieuwe nota ‘Gastvrij Bergen 2’ is opgesteld na diverse gesprekken met belanghebbenden: horecaondernemers, Koninklijke Horeca Nederland, diverse vertegenwoordigers van bewonersverenigingen en politie. Uit de gesprekken blijkt dat de belangen van horecaondernemers en politie soms haaks tegenover de zorgen van omwonenden staan. Donderdag 19 april werd een discussieavond over het horecabeleid gehouden, waarbij diverse partijen waren uitgenodigd. De horeca- en strandexploitanten, detailhandel, bewoners(verenigingen, politie, Brijder stichting, Koninklijke Horeca Nederland en de gemeenteraad (als toehoorder) stonden soms lijnrecht tegenover elkaar. De input uit deze avond is meegenomen en verwerkt in de nieuwe horecanota.
De nieuwe regels waren afgelopen donderdag het onderwerp van gesprek tussen horeca, bewonersvertegenwoordiging, politie en gemeente. De beleidsregels zijn een bevoegdheid van burgemeester Hafkamp, die het voornemen deze week met het college heeft gedeeld. Ze geeft aan dat de regels op korte termijn worden ingevoerd, maar dat hiervoor nog wel het een en ander moet worden geregeld. EN?
Quote Stefan van Leeuwen De Taverne:
Quote Jules Steenis, vertegenwoordiger horeca