(Foto: aangeleverd)

Expositie in voormalig atelier Leo Gestel

BERGEN - Leo Gestel was kunstenaar en lid van de Bergense school. Tussen 1915 en 1925 werd hij gezien als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Bergens-Amsterdam expressionisme.

Tijdens de kunst10daagse exposeren de beeldende kunstenaars Dorien van den Tol met haar schilderijen en Marry Ranzijn met haar bronzen beelden in het voormalig atelier van Leo Gestel, Antoniusstraat 49, Bergen. Dorien was onder andere winnaar van de Kunstschouw Award in Zeeland.

In haar schilderijen staat de mens vaak centraal en haar werk kenmerkt zich door een gevoelige gelaagdheid van kleur en onderwerpen. Behalve veel eigen kunst, maakt ze ook veel werk in opdracht. Ze deelt haar expertise als kunstenares in de lessen die ze in haar atelier aan volwassen geeft. Daarnaast organiseert ze regelmatig workshops op basisscholen, bso's, bij publieke organisaties en bedrijven. De schilderijen van Dorien vormen een eigen wereld, waarin realiteit, dromen en fantasie samensmelten. Deze zijn veelal uitbundig van kleur, maar de hoofdrolspelers bevinden zich in hun eigen wereld.

Meer werk en informatie te vinden op www.dorienvandentol.nl en www.marryranzijn.nl

                                

Meer berichten