Burgemeesters Kompier (l) en Blase hopen dat zo veel mogelijk mensen willen meepraten over de fusie.
Burgemeesters Kompier (l) en Blase hopen dat zo veel mogelijk mensen willen meepraten over de fusie. ((Foto: Fusiemagazine Langedijk en Heerhugowaard))

Praat en denk mee over fusie

HEERHUGOWAARD/ LANGEDIJK - Leontien Kompier en Bert Blase, de burgemeesters van respectievelijk Langedijk en Heerhugowaard, horen graag hoe de inwoners van hun beide gemeentes denken over de aanstaande fusie. In het magazine 'Langedijk en Heerhugowaard gaan samen!', dat onlangs huis aan huis verspreid werd, wordt uitgelegd wat de fusie betekent voor de inwoners van beide gemeentes. ''Wij horen graag van u hoe u over de fusie denkt en wat voor u belangrijk is voor onze nieuwe gemeente', aldus Blase en Kompier. Daarom worden diverse bijeenkomsten georganiseerd om vragen te beantwoorden en ideeën te verzamelen.

Inmiddels heeft een aantal bijeenkomsten plaatsgevonden. Tijdens de bijeenkomsten kunnen mensen aangeven wat belangrijke onderwerpen voor hen zijn waar de nieuwe gemeente aandacht voor moet hebben. De komende weken hebben de gemeenten nog vijf bijeenkomsten georganiseerd voor inwoners uit beide gemeenten. Deze zijn dinsdag 9 april in Museum BroekerVeiling, Museumweg 2 in Broek op Langedijk; donderdag 11 april in Het Behouden Huis, Dorpsstraat 850 in Oudkarspel; woensdag 17 april in dancing-partycentrum Marlène, Middenweg 207 in Heerhugowaard en in café De Bonte Koe, Kanaaldijk 66 in Koedijk en donderdag 18 april opnieuw in Museum BroekerVeiling. Belangstellenden zijn tijdens alle bijeenkomsten welkom om mee te praten, ongeacht hun woonplaats. De bijeenkomsten starten om 19.00 uur. Wie niet direct om 19.00 uur aanwezig kan zijn, kan ook later aanschuiven.

Ook op www.langedijkenheerhugowaard.nl kunnen inwoners hun ideeën, meningen en opmerkingen over het samengaan van de gemeentes kwijt. De uitkomsten van de informatiebijeenkomsten en de reacties op de website worden verwerkt in het herindelingsontwerp waarover beide gemeenteraden naar verwachting in juli een besluit zullen nemen. Dat besluit doorloopt dan een officiële inspraakprocedure in beide gemeenten. Als daarna ook provincie en rijk instemmen met de herindeling zijn er in november 2021 gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente. In januari 2022 is er dan een nieuwe gemeente met één gemeenteraad en één college.

Meer berichten