Knap gelijkspel van SVW tegen DWS

HEERHUGOWAARD – SVW en DWS maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van met kansen over en weer. Verdedigend speelde SVW uitstekend. Na maandenlange afwezigheid deed Remco Veul weer mee in de spits en hij was meteen van groot belang in het 1-1 gelijkspel.
SVW speelde met veel inzet en gaf het in het linkerrijtje staande DWS uitstekend partij, maar de beste en meeste kansen waren voor bezoekers. De uitstekende keepende Melvin Habets hield zijn ploeg in deze fase op de been. In de tweede helft drong DWS direct behoorlijk aan en na enkele prachtige reddingen van Habets kwamen de Amsterdammers in de 66e minuut verdiend aan de leiding door een zuivere kopbal van Damien Simson: 0-1. SVW toonde hierna veerkracht door toch weer het spel te verplaatsen naar de DWS-helft. De Amsterdamse doelman Dagasan hield zijn doel lang schoon, maar in de tachtigste minuut kreeg SVW toch loon naar werken. Nick van Heumen kwam uitstekend op en gaf een prima pass op Remco Veul, die van dichtbij raakschoot: 1-1. Vlak voor tijd had er zelfs nog meer ingezeten, maar een ziedend schot van Tim Kramer ging rakelings over.
Zondag 18 maart speelt SVW uit tegen De Foresters, aanvang 14.00 uur.