Cool presenteert eigen jubileumbier 'Skoftig Lekker'

  Nieuws
Wethouder Van der Starre krijgt het eerste jubileumbiertje uitgereikt. (foto Richard Rood)
Wethouder Van der Starre krijgt het eerste jubileumbiertje uitgereikt. (foto Richard Rood) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur vierde 14, 15 en 16 september haar tienjarig bestaan met een XL-editie van het Coolpleinfestival. Tijdens de officiële opening van het jubileumweekend werd het eerste jubileumbiertje 'Skoftig Lekker' aangeboden aan wethouder Van der Starre.
In de voorbereidingen naar het jubileumjaar van Cool ontstond het idee voor een eigen biertje. Samen met de Westfriese Bierbrouwerij heeft Cool vervolgens een speciaal jubileumbier gebrouwen. Het moest biertje worden met een toegankelijke en rijke smaak dat past bij een gezellige avond uit en bij de verschillende horeca-arrangementen van Cool. In de afgelopen maanden hebben verschillende comités bestaande uit Vrienden van Cool en andere gasten geproefd, geadviseerd en gestemd.
'Skoftig Lekker' is een mooi amberkleurig bier van hoge gisting geworden dat past bij ieder seizoen. Vanaf heden is 'Skoftig Lekker' het gehele jubileumjaar zowel van de tap als op fles verkrijgbaar in Café Cool. Het bier wordt in een bijpassend bierglas geschonken dat Cool eveneens samen met de Westfriese Bierbrouwerij heeft ontwikkeld.

Meer berichten
 

Fotoseries