Zwaartekrachtgolven en hun oorsprong

  Nieuws
De bekende astronoom Ralph Wijers weet alles over zwaartekrachtgolven. (Foto: aangeleverd)
De bekende astronoom Ralph Wijers weet alles over zwaartekrachtgolven. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - De bekende astronoom professor dokter Ralph A.M.J. Wijers, verbonden aan het Anton Pannekoek Institute for Astronomy Faculty of Science van de Universiteit van Amsterdam, verzorgt vrijdag 23 november een gastlezing bij Sterrenwacht Saturnus. Hij vertelt over het onderwerp zwaartekrachtgolven en hun oorsprong.
Op zijn geheel eigen wijze geeft deze geleerde in een begrijpelijke taal uitleg over deze mysterieuze golven in de ruimtetijd. Zwaartekrachtgolven werden al door Albert Einstein voorspeld, maar hij dacht dat we ze nooit zouden waarnemen, echter op 14 september 2015 werden ze voor het eerst waargenomen. Hoe het mogelijk is gemaakt om ze te kunnen zien wordt uiteraard volledig uitgelegd. Inschrijving voor deze lezing is verplicht en kan via info@ sterrenwachtsaturnus.nl. De bevestigingsmail is tevens het toegangsbewijs tot de lezing. De kosten bedragen €10,- per persoon; donateurs betalen de helft.
Vrijdag 30 november houdt Paul Volman een lezing over de James Web ruimtetelescoop, een interessant hulpmiddel die voor wetenschappers minstens zo belangrijk wordt als de Hubble ruimtetelescoop. Toegang tot deze lezing bedraagt € 3,-; donateurs hebben gratis toegang.
Beide lezingen beginnen om 20.00 uur en worden gehouden bij Sterrenwacht Saturnus aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard. Kijk ook eens op www.sterrenwachtsaturnus.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries