Bot Waarderingsfonds beloont stichting Dorpshuis De Noord

Nieuws

HEERHUGOWAARD - Een prettig steuntje in de rug voor de stichting Dorpshuis De Noord. Dinsdagmiddag 21 maart kreeg de penningmeester van de stichting, Kees Dekker, een cheque ter waarde van 1.500 euro uitgereikt door het Bot Waarderingsfonds (BWF). De overhandiging vond plaats op het kantoor van Bot Bouw, aan de KPC de Bazelweg in Heerhugowaard.
In De Noord zijn grootste plannen met het Dorpshuis. Er moet gepland onderhoud uitgevoerd worden, en het pand moet aangepast worden aan de wensen en eisen van deze tijd. Daarnaast leeft de wens handbalvereniging Hugo Girls de accommodatie te laten delen met voetbalvereniging Hugo Boys. Daartoe moeten vier nieuwe kleedkamers, opslagplaatsen, vergaderruimtes, bestuurskamers en een handbalveld gerealiseerd worden. Om dit allemaal mogelijk te maken, komt de Noordender gemeenschap in beweging. De gemeente Heerhugowaard doet een duit in het zakje, evenals stichting Dorpsbelang De Noord. Om de kosten verder te dekken, wordt vrijdag 31 maart een veiling georganiseerd. De schenking van het Bot Waarderingsfonds noemt de dankbare Dekker 'een mooie start voor de veiling'. ,,Deze cheque zien we als waardering voor de hele Noordender gemeenschap."
Het Bot Waarderingsfonds is in 1987 het leven geroepen om jaarlijks een aantal lokale initiatieven een financieel steuntje in de rug geven en zo waardering uit te spreken voor de inzet van vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor de Heerhugowaardse samenleving. Voorzitter Frits Weel: ,,De afgelopen dertig jaar hebben we in totaal rond de 60.000 euro mogen uitreiken aan mooie doelen in heel Heerhugowaard. Wij zijn Bot Bouw er zeer dankbaar voor dat we dat mogen doen."
Lees meer over de dorpshuisveiling op de voorpagina van deze krant.