Winst voor Tornado

(Foto: Adobe Stock)

HEERHUGOWAARD - Handbalvereniging Tornado is op weg naar een volgend kampioenschap in de veldcompetitie. VIDO uit Purmerend werd met een 26-18 nederlaag naar huis gestuurd.

Toch had de ruststand van 14-10 er in de eerste helft anders uit kunnen zien. De vele malen dat VIDO het houtwerk trof voorkwam heel wat tegendoelpunten. Tornado opende de score en al gauw had de ploeg een 3-0 voorsprong. Er werd bij Tornado snel gespeeld en mede door de vele goede breaks kon Tornado snel uitlopen en via 8-4 uit op een 10-6 voorsprong komen. Toch was VIDO lastig in de aanval en bleef proberen om de verdediging van Tornado te ontrafelen. Ze brachten de achterstand terug tot 2 doelpunten verder maar verder kwamen ze niet. In de laatste minuut van de eerste helft was het Kelly Aalberse die een groot aandeel had in de laatste 2 doelpunten.

In de tweede helft werd de ene goede keepster van Tornado gewisseld met de andere, ook zij keepte een goede wedstrijd en wist twee keer op rij een schot te voorkomen. Het verschil in doelpunten bleef vier en beide ploegen scoorden om en om. Maar na twintig minuten had VIDO toch het meeste kruit verschoten; ze zagen twee strafworpen gestopt en Tornado kon eenvoudig uitlopen naar 22-16. In de laatste tien minuten bleef Tornado op tempo spelen en werd VIDO van alle kanten belaagd. Het resulteerde in een mooie 26-18 overwinning.

Tornado speelt zaterdag 26 mei om 13.00 uur thuis tegen Fulmen/Fidelitas en zondag 2 juni om 12.30 uur tegen VOS 1.