(Foto: Aangeleverd)

Waarder schrijft biografie Sneijder

  Sport

HEERHUGOWAARD - Auteur René van Dam uit Heerhugowaard heeft samen met Maarten Bax een biografie geschreven over voetballer Wesley Sneijder.

Weinig voetbalcarrières kenden zo veel hoogte- en dieptepunten als die van Sneijder. Hij vierde successen met Ajax, Real Madrid, Inter Milaan en Galatasaray, maar liep in 2010 de wereldtitel mis. Hij speelde 134 wedstrijden voor Oranje, meer dan wie dan ook. Hij won bekers, landstitels, de Champions League en de wereldbeker voor clubteams, maar in de halve finale van het WK 2014 miste hij een beslissende strafschop.

Wat Sneijder tekende, op en naast het veld, is dat hij er altijd weer bovenop kwam. Zijn wil om te winnen maakte hem tot de voetballer die hij was. Het maakte hem ook van straatschoffie tot multimiljonair. Sneijder was een even zelfbewuste als temperamentvolle wereldvoetballer. Een topsporter die nooit zijn mond hield, gevraagd of ongevraagd. Dat bracht hem meer dan eens in de problemen, maar maakte hem natuurlijk ook interessanter, net als zijn relatie met Yolanthe en zijn avonturen in Qatar. Dit is zijn verhaal. Het échte verhaal. Ongeautoriseerd, gefundeerd, en geïnspireerd door een van de allerbeste voetballers die dit land ooit voortbracht.

Van Dam en Bax - al jaren 'Sneijder-followers' - werkten twee jaar aan het boek. Sneijder wenste niet mee te werken. Daarom werden vele mensen om hem heen, van medespelers tot
trainers en vrienden, geïnterviewd. Bax schreef eerder onder meer de geautoriseerde biografieën van Badr Hari en de gebroeders De Boer. VI noemt hun biografie van Sneijer 'een fraaie weergave van zijn opzienbarende loopbaan'.

Meer berichten
 

Fotoseries