De handbalsters proberen zich te plaatsen voor het EK.
De handbalsters proberen zich te plaatsen voor het EK. ((Foto: Adobe Stock))

Wester en Van Wetering in definitieve handbalselectie

  Sport

HEERHUGOWAARD - Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft zestien handbalsters opgenomen in zijn definitieve selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Griekenland. Onder hen zijn de Heerhugowaardse doelvrouw Tess Wester, die uitkomt voor het Deense Odense Handbold, en Bo van Wetering van TuS Metzingen in Duitsland.

De derde Heerhugowaardse die bij de voorlopige selectie zat, spelverdeelster Delaila Amega, zit niet bij de selectie van zestien, maar is wel uitgenodigd voor een trainingsstage, 23 tot 25 september in Eindhoven.  Amega is op haar weg terug na een zware blessure. Ze sluit de eerste twee dagen van de trainingsstage aan om mee te trainen met het team. Na deze twee dagen keert ze terug naar haar Duitse club TuS Metzingen.

De Oranjedames nemen het donderdag 26 september in eigen land op tegen Oostenrijk. Het beginsignaal klinkt om 19.30 uur in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Drie dagen later, zondag 29 september, wordt de uitwedstrijd gespeeld tegen Griekenland om 16.00 uur (Nederlandse tijd).

Meer berichten